Παρέμβαση- Διαμαρτυρία του Δημάρχου Τανάγρας προς τον Πρόεδρο του ΟΣΕ

Κατεπείγουσα επιστολή του Δημάρχου Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια, με την οποία ενημέρωνε το Οργανισμό, την εταιρία ιταλικών συμφερόντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Χαλκίδας, ειδικά μετά την απόφαση, από 1/11/2019, για τροποποίηση των δρομολογίων, που είχε ως αποτέλεσμα […]

6 Δεκεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Κατεπείγουσα επιστολή του Δημάρχου Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια, με την οποία ενημέρωνε το Οργανισμό, την εταιρία ιταλικών συμφερόντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Χαλκίδας, ειδικά μετά την απόφαση, από 1/11/2019, για τροποποίηση των δρομολογίων, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση της απευθείας πρόσβασης με τον τερματικό Σταθμό Αθηνών (Λαρίσης) και την υποκατάσταση της σύνδεσης μέσω του Σταθμού Αγίων Αναργύρων.

Ο κος Βασίλης Περγάλιας με την επιστολή του έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της καθημερινής ταλαιπωρίας εκατοντάδων δημοτών, εργαζομένων και επισκεπτών του Δήμου Τανάγρας, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας μας, το στρατιωτικό αεροδρόμιο και η ΕΑΒ, διαμαρτυρόμενος έντονα για την κατάργηση της απευθείας πρόσβασης με τον τερματικό σταθμό Αθηνών, αλλά και για τη μείωση των δρομολογίων, από 18 ημερησίως, στα 12 τις καθημερινές και 10 τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες, κατά παράβαση της PSO που έχει υπογραφεί με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ζητώντας άμεσα να δοθούν λύσεις στα σοβαρά θέματα που έχουν δημιουργεί από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Επιπλέον, ο κ. Περγάλιας ζήτησε άμεσα την κατασκευή πεζογέφυρας στο σταθμό Οινόης-Σχηματαρίου για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών.

Την επιστολή του κοινοποίησε και σε όλους τους όμορους Δήμους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024