Για μια πινακίδα καθάρισαν ζωές και λογαριασμούς

Δύο νεκρούς, έναν σοβαρά τραυματία και έναν ελαφρότερα, είχε ως αποτέλεσμα το φονικό μεταξύ δύο οικογενειών που είχαν εταιρείες σεκιούριτι στη Θήβα. Το μεσημέρι, μέλη των δύο οικογενειών συγκρούστηκαν με όπλα για λόγους επαγγελματικού ανταγωνισμού. Οι δύο οικογένειες είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν ωστόσο, το τελευταίο διάστημα εκδηλώθηκε ανταγωνισμός μεταξύ τους, για την «μοιρασιά» της βιομηχανικής […]

13 Δεκεμβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Δύο νεκρούς, έναν σοβαρά τραυματία και έναν ελαφρότερα, είχε ως αποτέλεσμα το φονικό μεταξύ δύο οικογενειών που είχαν εταιρείες σεκιούριτι στη Θήβα. Το μεσημέρι, μέλη των δύο οικογενειών συγκρούστηκαν με όπλα για λόγους επαγγελματικού ανταγωνισμού.

Οι δύο οικογένειες είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν ωστόσο, το τελευταίο διάστημα εκδηλώθηκε ανταγωνισμός μεταξύ τους, για την «μοιρασιά» της βιομηχανικής περιοχής των Οινοφύτων και Σχηματαρίου.

Το μεσημέρι κοντά στο γενικό Λύκειο στις Θεσπιές βρέθηκαν για να λύσουν τις διαφορές τους. Από τη μια πλευρά ήταν ο πατέρας, 75 ετών, ο γιος 34 ετών και ο ανιψιός 30 ετών, ενώ από την άλλη πλευρά βρίσκονταν ο 74χρονος πατέρας με τον 33χρονο γιο του.

Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στην Αστυνομία, αναφέρουν ότι η αρχή της σύγκρουσης μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε με λεκτική αντιπαράθεση, αλλά στη συνέχεια έκαναν χρήση όπλων, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί ο πατέρας και ο γιος από τη μια ομάδα, ενώ ελαφρότερα τραυματίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και βρίσκεται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας, ο ανιψιός τους. Από την άλλη οικογένεια έχει ήδη συλληφθεί ο πατέρας και ο γιος, που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματίας σε νοσοκομείο στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πατέρας και γιος είχαν εταιρεία σεκιούριτι, η οποία είχε αναλάβει την φύλαξη του σχολείου. Όμως, ο Δήμος ανέθεσε την φύλαξη στην εταιρεία του ανιψιού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ανιψιός μετέβη στο σχολείο με άλλα δυο άτομα προκειμένου να κατεβάσει την διαφημιστική πινακίδα του θείου του και να βάλει της δικής του εταιρείας. Τότε, έγινε το μακελειό.

Οι δύο ανταγωνιστικές εταιρείες σεκιούριτι είχαν αναρτήσει διαφημιστικές πινακίδες σε διαφορετικά σημεία, έξω από ένα σχολικό κτίριο της περιοχής. Το μεσημέρι, ο γιος τού ιδιοκτήτη της μίας από τις εταιρείες προσπάθησε να κατεβάσει την πινακίδα της άλλης εταιρείας, αλλά οι «ανταγωνιστές» τον πήραν είδηση και αμέσως ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.

Όμως, η κατάσταση ξέφυγε, καθώς και οι με και οι δε σήκωσαν όπλα και άρχισαν να αλληλοπυροβολούνται! Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο ιδιοκτήτης της μίας εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και ο γιος του, ενώ ο ανιψιός του τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας. Η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή και στην συνέχεια διακομίστηκε στην Αθήνα, όπου εισήχθη στο χειρουργείο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίστηκε και ο γιος του ιδιοκτήτη της ανταγωνιστικής εταιρείας, ο οποίος μεταφέρθηκε από δύο γνωστούς του στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί που είχαν ξεκινήσει αναζητήσεις, τον εντόπισαν στο νοσοκομείο και τον συνέλαβαν την στιγμή που οι γιατροί περιποιούνταν το τραύμα του.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ασφάλεια Θηβών, για να εξακριβωθεί πόσοι και ποιοι συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή από τις δυο πλευρές. Όπως έγινε γνωστό, η διαμάχη ανάμεσα στις δύο οικογένειες που διατηρούν τις δύο εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στις Θεσπιές, κρατάει πολλά χρόνια και είχαν πάντα έντονες αντιπαραθέσεις. Μάλιστα, είχαν ανταλλάξει και στο παρελθόν πυροβολισμούς, χωρίς όμως τότε να υπάρξουν θύματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024