Έφυγε από την ζωή ο π. Γεώργιος Μεταλληνός

0

Έφυγε από την ζωή ένας χαρισματικός κληρικός
Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, ο π. Γεώργιος Μεταλληνός.
Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου .

Την είδηση ανακοίνωσε στο Facebook η κόρη του.

11.3.1940 – 19.12.2019Να χαίρεται την Βασιλεία του…Πατέρας μας, αλλά και πατέρας όλου του κόσμου… Μια προσευχή…

Gepostet von αγγέλα μεταλληνού am Mittwoch, 18. Dezember 2019

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με θλίψη έκανε γνωστή την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου και Ακαδημαϊκού κυρού Γεωργίου Μεταλληνού, συνταξιούχου Κληρικού και πρώην Εφημερίου του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Αντίπα της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Μαρτίου 1940. Διάκονος χειροτονήθηκε στην Γερμανία την 16η Μαΐου 1971 και Πρεσβύτερος την 23η Μαΐου του ιδίου έτους, υπό του Μητροπολίτου Γερμανίας κυρού Ιακώβου.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική και τη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναγορεύθηκε διδάκτορας Θεολογίας στην Αθήνα και Φιλοσοφίας και Ιστορίας στην Κολωνία της Γερμανίας.

Υπήρξε μέλος πολλών Επιστημονικών Συλλόγων και εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου σε Συνέδρια, ενώ από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ένας εκ των συγχρόνων σπουδαιότερων θεολόγων.

Διακρίθηκε από τον παγκόσμιο επιστημονικό κόσμο για την σοφία, την κατάρτισή του και το περισπούδαστο έργο του, αλλά και την πιστότητά του προς την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία, της οποίας θα προστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, θα ψαλλεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων.

 

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση