Ειδήσεις από την Βόρεια Εύβοια

Έναρξη λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού, στις 20 Δεκεμβρίου, για την Λουτρόπολη Αιδηψού, με δεκάξι πανέμορφα σπιτάκια, πέριξ του ΚΥΜΑΤΟΣ, που φιλοξενούν κάθε ενδιαφερόμενο σύλλογο ή επιχειρηματία. Φυσικά εδώ αποδεικνύεται γιατί – μικροί και μεγάλοι – αγαπάμε τα Χριστούγεννα, με την μουσική, τη φωταγώγηση ενός από τα ωραιότερα σημεία της Λουτρόπολης, αλλά και τις εορταστικές παραδόσεις, […]

27 Δεκεμβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Έναρξη λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού, στις 20 Δεκεμβρίου, για την Λουτρόπολη Αιδηψού, με δεκάξι πανέμορφα σπιτάκια, πέριξ του ΚΥΜΑΤΟΣ, που φιλοξενούν κάθε ενδιαφερόμενο σύλλογο ή επιχειρηματία. Φυσικά εδώ αποδεικνύεται γιατί – μικροί και μεγάλοι – αγαπάμε τα Χριστούγεννα, με την μουσική, τη φωταγώγηση ενός από τα ωραιότερα σημεία της Λουτρόπολης, αλλά και τις εορταστικές παραδόσεις, που θα μας συνοδεύουν νοσταλγικά όλο το δεκαπενθήμερο. Όμως όλα τα στοιχεία βοηθούν και στο μπόλιασμα της παιδικής φαντασίας, με υπέροχο υλικό, ώστε να καλπάσει ανενόχλητη. Τώρα και οι επιχειρηματίες της Λουτρόπολης συμπληρώνουν τις δραστηριότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με φαντασμαγορικά εορταστικά σκηνικά, συνδυάζοντας τις αλλαγές, με καλό φαγητό, πρόγραμμα SPA και διασκέδαση για όλους.
  • Χριστούγεννα στο ΚΥΜΑ, λέει ο τίτλος του καλαίσθητου προγράμματος του Δήμου, για τις εκδηλώσεις στη Λουτρόπολη Αιδηψού. Η πρώτη «γεύση» αυτών περιελάμβανε μελωδίες από την Φιλαρμονική, σιντριβάνι σοκολάτας και στολισμό του δέντρου, με ευχές από το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου της πόλης. Ακόμη κατασκευή παραδοσιακών, εορταστικών, ξύλινων καραβιών, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηλίων. Ακολούθησε το Σαββατοκύριακο, η βόλτα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στη Χριστουγεννιάτικη αγορά, συνοδεία μουσικών «πινελιών», ενώ έβγαζαν «φωτιές» τα εργαστήρια για παιδιά, προκειμένου να δημιουργήσουν χειροποίητα βιβλία με αποτυπώσεις χριστουγεννιάτικων αναμνήσεων. Τέλος, αφού από το Σύλλογο Τριτέκνων μια μοναχική κάλτσα πήρε ζωή, στο εργαστήριο αξιοποίησης άχρηστων υλικών, οι μικρούληδες μεταμορφώθηκαν σε ξωτικά, για να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια. Εδώ στο ΚΥΜΑ, όπου τα Χριστούγεννα μοιάζουν με παραμύθι. Ένα παραμύθι, βέβαια, στα εντυπωσιακά λιλιπούτεια σπιτάκια, στον παραλιακό δρόμο και στα καφέ του χώρου!
  • Λευκή νύχτα για τον Εμπορικό Σύλλογο Ιστιαίας, σε μια πόλη που κινείται πλέον σε εορταστικούς ρυθμούς, αφού και το δέντρο της άναψε και στολισμένη είναι από την Δημοτική Αρχή και τους επιχειρηματίες. Φυσικά η επιτυχία της εξασφάλισε μια μικρή «οικονομική άνοιξη» στην καρδιά του χειμώνα, ενώ και οι πελάτες, που κινήθηκαν στην αγορά, έμειναν ευχαριστημένοι από ψώνια και διασκέδαση. Να συμπληρώσουμε ότι στη Λευκή Νύχτα συμμετείχε και ο Σύλλογος Τριτέκνων Αιδηψού, με σκοπό τη συλλογή δύο τόνων πλαστικά καπάκια, για την απόκτηση αμαξιδίου. Το τελευταίο μαζί και με ιατρικά όργανα, για το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, δείχνουν την υπερπροσπάθεια του Συλλόγου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024