Ιωάννης Δ. Μπούγας: Επιτυγχάνεται η επανεκκίνηση της οικονομίας με πραγματική προοπτική

Στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού έτους 2020, ο Βουλευτής Φωκίδας, Ιωάννης Μπούγας, επεσήμανε ότι επιτυγχάνεται η επανεκκίνηση της οικονομίας με πραγματική προοπτική, απτά και μετρήσιμα οφέλη για τον κάθε πολίτη. Αναφέρθηκε επίσης στην καλή λειτουργία των θεσμών και ιδίως στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης, ως […]

18 Δεκεμβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού έτους 2020, ο Βουλευτής Φωκίδας, Ιωάννης Μπούγας, επεσήμανε ότι επιτυγχάνεται η επανεκκίνηση της οικονομίας με πραγματική προοπτική, απτά και μετρήσιμα οφέλη για τον κάθε πολίτη.

Αναφέρθηκε επίσης στην καλή λειτουργία των θεσμών και ιδίως στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης, ως αναγκαίων προϋποθέσεων για την οικονομική ανάπτυξη.

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη υλοποίησης του συνδετήριου άξονα Θερμοπυλών-Ιτέας-Αντιρρίου και του παραλίμνιου αγωγού της λίμνης του Μόρνου, που είναι απολύτως απαραίτητα για τη Φωκίδα, τη Στερεά Ελλάδα και ολόκληρη τη Χώρα. Συγκεκριμένα, είπε τα εξής:

«Η πραγματική ανάπτυξη απαιτεί έργα στην Περιφέρεια, που μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες απασχόλησης παντού. Δύο μεγάλα και απολύτως απαραίτητα έργα για τη Στερεά Ελλάδα, τη Φωκίδα, αλλά και ολόκληρη τη Χώρα είναι: ο συνδετήριος άξονας Θερμοπυλών – Ιτέας – Αντιρρίου που θα συνδέει τις μεγάλες οδικές αρτηρίες: την Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης με την Ιόνια οδό και τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Ο δρόμος αυτός θα βγάλει από την απομόνωση και θα δημιουργήσει συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για ολόκληρη τη Κεντρική Στερεά. Το άλλο μεγάλο έργο είναι η κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού της λίμνης του Μόρνου για τη συγκέντρωση και ασφαλή διάθεση των λυμάτων των πέριξ της Λίμνης οικισμών και του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου. Η κατασκευή του πιο πάνω έργου θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του νερού της λίμνης που υδροδοτεί το λεκανοπέδιο, θα απαλλάξει την περιοχή από τους επαχθείς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί και απαγορεύουν κάθε είδους ανάπτυξη και έτσι θα αποτελέσει ένα δίκαιο αντιστάθμισμα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024