Το Χριστουγεννιάτικο τρένο ήρθε στην Λιβαδειά

Όλο ευχάριστες  εκπλήξεις είναι ο Δήμαρχος Λεβαδέων,όσο αφορά τις εορτές των Χριστουγέννων.Δημιούργησε ένα υπέροχο χωριό του Αη Βασίλη στα πρώην ΚΤΕΛ και τώρα έφερε το τρένο στην πόλη της Λιβαδειάς. Ένα τρένο που για εορταστικούς λόγους θα περνάει συνεχώς και θα ενώνει όλα τα μέρη της πόλης ενώ θα μας μεταφέρει και στο εορταστικό κλίμα […]

18 Δεκεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Όλο ευχάριστες  εκπλήξεις είναι ο Δήμαρχος Λεβαδέων,όσο αφορά τις εορτές των Χριστουγέννων.Δημιούργησε ένα υπέροχο χωριό του Αη Βασίλη στα πρώην ΚΤΕΛ και τώρα έφερε το τρένο στην πόλη της Λιβαδειάς. Ένα τρένο που για εορταστικούς λόγους θα περνάει συνεχώς και θα ενώνει όλα τα μέρη της πόλης ενώ θα μας μεταφέρει και στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων.

Το είδα με μπροστά μας σήμερα το πρωί σταθμευμένο στον κόμβο του Πάρκου ,όπου εκεί θα σταθμεύει και θα επιβιβάζει τους επιβάτες.

Πρώτος του επιβάτης ο Δήμαρχος Λιβαδειάς σήμερα το απόγευμα θα το εγκαινιάσει καθώς θα εγκαινιάσει και το χωριό του Αη Βασίλη.

 Η διέλευση ενός ευέλικτου μέσου που να μεταφέρει μαζικά τον κόσμο ήταν το ζητούμενο για πολλά χρόνια την πόλη αυτή και ειδικότερα για να τον μεταφέρει στο σημείο, που είναι το  ομορφότερο και το δημοφιλέστερο,στις πηγές της Κρύας. Έχουμε παρακολουθήσει όλοι ορδές ανθρώπων,γερόντων,να διασχίζουν την πόλη και από το σημείο του Πάρκου άλλα και από το σημείο του Παλιού Γυμνασίου,με τα πόδια για να καταφέρουν να φτάσουν στις Πηγές της Κρύας και κατάκοποι να επιστρέφουν,αφού ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να καθίσουν και έτσι να πιουν τον καφέ τους,κάτω από τα πλατάνια. Ήταν σαν να έχουμε καλά κρυμμένο ένα όμορφο μέρος.

Οι απόψεις πάρα πολλές όλα αυτά τα χρόνια που διατυπώνονταν και οι εκκλήσεις για την δημιουργία ενός ευέλικτου μεταφορικού μέσου ακόμα περισσότερες.Παλαιότερα στο χώρο μπροστά από την Ιερά μας Μητρόπολη στάθμευαν τα πούλμαν αλλά και οι δρόμοι δεν ήταν τόσο στενοί,ούτε καν πεζόδρομοι.Βεβαίως το χαρακτήρα που δίνουν ,όσον αφορά το παραδοσιακό στοιχείο,είναι  αυτό που ο περιηγητής θέλει να επισκεφθεί και να ζήσει. Άρα ένα τρένο μικρό και ευέλικτο ίσως χρειαστεί σε αυτή την πόλη και όχι μόνο για να μας θυμίζει τα Χριστούγεννα ,αλλά και για να κάνει την ζωή μας πιο εύκολη και πιο όμορφη κάθε μέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024