Οι άνθρωποι που έγραψαν ιστορία στις σελίδες του Βοιωτικού Ποδοσφαίρου (video & photo)

0

Μια εκδήλωση που συγκέντρωσε την «ψυχή» και την «καρδιά» του Βοιωτικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου του 2020

Κι όμως μια τέτοια εκδήλωση αναδείκνυε το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ειδικότερα. Γιαυτό και ήταν εκεί όλη η «αφρόκρεμα» της Βοιωτίας. Για να συμβάλλει σε αυτό το κοινωνικό γεγονός που μέσα από τον αθλητισμό μας κάνει όλους ένα και μας “τραβάει” μαζί του στις χαρές και στις λύπες. Μας έχει μάθει ότι μεσώ του ποδοσφαίρου προσφέρεις πρώτα στον εαυτό σου γιατί γυμνάζεις το σώμα σου και το πνεύμα σου και κατά δεύτερον στους ανθρώπους που σε παρακολουθούν και ταυτίζονται με την προσπάθεια σου. Επίσης μας είχε δείξει ,σε εκείνες τις εποχές,ότι μπορείς να ξεχωρίσεις εξαιτίας στο πείσμα σου και στις φυσικές σου ικανότητες.

Και ήταν όλοι εκεί να δώσουν το δικό τους στίγμα στο ποδόσφαιρο και να σημειώσουν πως και αυτό τους έχει σημαδέψει.

Όσα ειπώθηκαν ιδιαιτέρως σημαντικά γιαυτό θα αναφερθούμε σε όλα.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πάτερ Παναγιώτης μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιότατου κ.κ. Γεώργιου,ο οποίος πριν γίνει παπάς ήταν και αυτός μέλος ποδοσφαιρικής ομάδας, είπε λοιπόν ότι “πρέπει να δουλέψουμε σε βάθος και να ξέρετε ότι πάντα στο τέλος της χρονιάς έρχεται η Γέννηση του Χριστού”

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ήταν εκεί και αυτός πρώην παίκτης του ποδοσφαίρου εξήρε το έργο των προπονητών και αποκάλυψε στην γυναίκα του και σε όλους τους παρευρισκομένους ,ότι: «Το πιο δυνατό συναίσθημα είναι ο έρωτας,αυτό το λέει κάποιος όμως που δεν έχει βάλει γκολ στη ζωή του».

Έτσι βράβευσε τον Γιάννη Τοπαλίδη που υπήρξε βοηθός προπονητή του Οτο Ρεχάγκελ όταν η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το Euro το 2004.

 

Ο Βουλευτής Βοιωτίας κύριος Μουλκιώτης τόνισε κατά την Βράβευση που έκανε ότι:

«…θα πρέπει να δώσουμε σημασία στην διάπλαση  του χαρακτήρα του αθλητή …»

 

 

 

Ο κύριος Αγνιάδης με μακρόχρονη πορεία στα αθλητικά δρώμενα και στο χώρο του ποδοσφαίρου ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας τόνισε :

«Αν από τα γήπεδα σας βγάλετε το χόρτο θα φανεί το αίμα μας και ο ιδρώτας μας»

Βραβεύοντας την ομάδα του Λεβαδειακού που πέρασε στην Α’ Εθνική,για πρώτη φορά, την χρονική περίοδο του 1986-1987 ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ.Ταγκαλέγκας τόνισε μεταξύ άλλων,πως :

» Αυτή η ομάδα είναι η ομάδα της καρδιάς μας»

 

Ο αντιδήμαρχος Θήβας αντικαθιστώντας των κ.Αναστασίου,ως μέλος της ομάδας της Θήβας και αυτός βράβευσε τους συναθλητές του.

Η κυρία Καράλη Δήμαρχος Ορχομενού βραβεύοντας την ομάδα του Ορχομενού τόνισε:

» …δεν είναι μόνο μια ποδοσφαιρική ομάδα για μένα γιατί με καθοδήγησε στα βήματά μου του Δήμου Ορχομενού …με δίδαξε να κάνω άμυνα…επίθεση..και τελικά να βάζω γκολ» 

Ο κύριος Ξηρογιάννης πρώην Δήμαρχος Ορχομενού τιμώμενος και αυτός,ως μέλος της ομάδας,ανέφερε και όσους δεν είναι πλέον κοντά μας με ιδιαίτερη συγκίνηση.

Πολλές οι βραβεύσεις και για αθλητές και για παράγοντες του ποδοσφαίρου και για προπονητές.

 

Χώρος υπάρχει για όλους που υπηρετούν πιστά τον αθλητισμό,όπως και ο Αμβρυσσέας Διστόμου που τιμήθηκε από τον Δήμαρχο κύριο Σταθά.

Έκπληξή για πολλούς ήταν όταν έμαθαν από μικροφώνου ότι ο ιερέας Πατέρας Παναγιώτης που ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα  , ήταν πρώην ονομαστός τερματοφύλακας του Παναλίαρτου,

από  όπου βράβευσε ο Δήμαρχος Αλιάρτου και Θεσπιέων κύριος Ντασιώτης

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Θηβαίος δημοσιογράφος κύριος Σοβατζης.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι και χορό.

Στα παραλειπόμενα να αναφέρουμε πόσο παθιασμένοι είναι με την μπάλα οι αθλητές που στην αρχή της εκδήλωσης,ούτε για πέντε λεπτά, είχε κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα,τον οποίο φυσικά παρακολουθούσαν.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση