Ο Εορτασμός των Θεοφανείων στη Στυλίδα

Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε η Άγια Ημέρα των Θεοφανείων στο μεγαλύτερο λιμάνι της Φθιώτιδας, στη Στυλίδα. Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου έγινε το πρωί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών. Ακολούθησε πομπή με την ιερή εικόνα ως το λιμάνι, όπου κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, πραγματοποιήθηκε η […]

7 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε η Άγια Ημέρα των Θεοφανείων στο μεγαλύτερο λιμάνι της Φθιώτιδας, στη Στυλίδα.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου έγινε το πρωί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών. Ακολούθησε πομπή με την ιερή εικόνα ως το λιμάνι, όπου κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, πραγματοποιήθηκε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Παρά τις συνθήκες ψύχους τέσσερις θαρραλέοι βούτηξαν στο λιμάνι της Στυλίδας, όπου τελέσθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων από το Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών. Όλοι τους κέρδισαν την πατρική ευχή του Σεβασμιότατου και του κόσμου, που χειροκρότησε την προσπάθειά τους, η οποία έγινε κάτω από διαπεραστικό ψύχος, αφού το θερμόμετρο ήταν ελάχιστα πάνω από το μηδέν και φυσούσε παγωμένος αέρας.

Παρόντες δεκάδες συμπολίτες μας,σύσσωμη η Δημοτική Αρχή,ο υπουργός Οικονομικών,βουλευτές της Φθιώτιδας, εκπρόσωποι της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , της Αστυνομίας ,της Λιμενικής Αρχής και τοπικών συλλόγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024