Θεοφάνεια στο Γοργοπόταμο

0

Παρά το τσουχτερό κρύο πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Γοργοπόταμο ο Εορτασμός των Θεοφανείων και η τελετή Αγιασμού των Υδάτων με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας στην Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής του χωριού, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχ. Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Άγγελος Αγαθόπουλος .

Μετά την Θεία Λειτουργία και με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, λαός και κλήρος, κατευθύνθηκαν με πομπή στην γέφυρα της εισόδου της Τοπικής Κοινότητας όπου τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων .

Αψηφώντας το κρύο και τα παγωμένα νερά του Γοργοποτάμου, τρεις θαρραλέοι νεαροί βούτηξαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Η τελετή του Αγιασμού των Υδαρών έγινε παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραϊσκου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και κόσμου με σαφώς μεωμένη προέλευση, λόγω του καιρού.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε για τον εορτασμό της ημέρας:

Ο Αγιασμός των υδάτων, μια ευκαιρία να αναγεννηθούμε μέσα από την Θεία Βάπτιση συνεχίζοντας με το ίδιο σθένος την προσπάθεια αναβάθμισης και προόδου του τόπου μας που τόσο το έχει ανάγκη.
–Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους!”

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση