Ο πάτερ ευλόγησε τον γάμο.. με τον ΝΕΚΡΟ ΓΑΜΠΡΟ!

0

Σενάριο σύγχρονης κινηματογραφικής ταινίας, βλ. «Νεκρή Νύφη» από τον σκηνοθέτη Tim Burton, η ελληνική πραγματικότητα στην δυτική Φθιώτιδα, δέκα και πλέον χρόνια πριν… Πρωταγωνιστές, ένας πρώην ιερέας, μια νύφη «φάντασμα»- δεν εμπλέκεται στην ιστορία, ένας νεκρός γαμπρός και σε δεύτερο ρόλο, ο κουνιάδος του γαμπρού.

Σε χωριό της δυτικής Φθιώτιδας,  μία γυναίκα βρέθηκε παντρεμένη με έναν άνδρα που είχε πεθάνει πριν από 30 χρόνια (!). Ο συντάκτης του πιστοποιητικού γάμου της γυναίκας με τον πεθαμένο, ήταν ο τότε ιερέας του χωριού, ο κατηγορούμενος σύμφωνα με το Δικαστήριο. Ο τελευταίος βέβαια, δεν είναι πια ιερέας αφού καταδικάστηκε αμετάκλητα από το Πενταμελές Εφετείο Λαμίας, χωρίς να εκδικαστεί η αναίρεση που άσκησε στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιανουάριο του 2008 ο ιερέας φέρεται να εξέδωσε κατόπιν αιτήματος του αδελφού της γυναίκας πιστοποιητικό ότι είχε τελέσει καθόλα νόμιμο γάμο στις 10 Μαρτίου του 1978 (!) με τον ήδη θανόντα(!!!). Η δικαιολογία του αιτούντος που ενεργούσε ως «πληρεξούσιος» της αδελφής του, ήταν ότι ο γάμος έγινε βιαστικά και δεν είχε δηλωθεί και συνεπώς δεν μπορούσαν να ανοίξουν οικογενειακή μερίδα. Στη συνέχεια, ο ιερέας έστειλε έγγραφο στο Ληξιαρχείο Σπερχειάδας, ότι το χαρτί που κατέθεσε εκεί ο αδελφός της γυναίκας ήταν πλαστογραφημένο με αποτέλεσμα να δικαστεί και για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης από τον αδελφό.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας που εκδίκασε την υπόθεση δεν δέχτηκε ούτε εκείνο τους ισχυρισμούς του πρώην ιερέα, ότι δεν συνέταξε δηλαδή εκείνος το επίμαχο χαρτί και τον καταδίκασε σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή. Μια παραλλαγή της γνωστής ταινίας με τη νεκρή νύφη, προσαρμοσμένη στην ελληνική παραφροσύνη, δυστυχώς όχι με χάπι έντ…

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση