19χρονος πίσω από απάτες σε βάρος επιχειρηματιών στο Καρπενήσι

Η λεία που αποκόμισε σε μία περίπτωση απάτης ήταν 7.200 ευρώ… Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, εξιχνιάσθηκαν μία περίπτωση απάτης και δύο περιπτώσεις απόπειρας απάτης, οι οποίες έγιναν στις αρχές Ιανουαρίου, σε βάρος ιδιοκτητών επιχειρήσεων της πόλης του Καρπενησίου. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 19χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική […]

16 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Η λεία που αποκόμισε σε μία περίπτωση απάτης ήταν 7.200 ευρώ…

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, εξιχνιάσθηκαν μία περίπτωση απάτης και δύο περιπτώσεις απόπειρας απάτης, οι οποίες έγιναν στις αρχές Ιανουαρίου, σε βάρος ιδιοκτητών επιχειρήσεων της πόλης του Καρπενησίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 19χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του, ο 19χρονος τηλεφωνούσε στα υποψήφια θύματά του, προσποιούμενος τον πελάτη και με το πρόσχημα της αγοράς προϊόντων από τις επιχειρήσεις τους, προσπαθούσε να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά, λέγοντας ψέματα (δήθεν εσφαλμένη μεταφορά χρημάτων για την αποπληρωμή των προϊόντων, μέσω τραπεζικής συναλλαγής).

Στην περίπτωση της απάτης, έπεισε τον επιχειρηματία να καταθέσει σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 7.200 ευρώ, ενώ προσπάθησε να εξαπατήσει δύο ακόμη επιχειρηματίες οι οποίοι όμως αντιλήφθηκαν έγκαιρα την σε βάρος τους απόπειρα απάτης και διέκοψαν την επικοινωνία.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο έκανε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ