Ειδήσεις από τη βόρεια Εύβοια

0
  • Η έξοδος των Βορειοευβοιωτών από τα αστικά σημεία στις πατρογονικές τους εστίες αλλά και των επισκεπτών, ακόμη και στο τέλος του εορταστικού 15/νθημέρου, “ταξίδευσε” και την παραβατικότητα από το κέντρο στην επαρχία. Όμως, πάντα ανοιχτές οι “κεραίες” της τρίτης ΟΠΚΕ στη Βόρεια Εύβοια, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην εμπορία ναρκωτικών. Αξιοποιώντας, λοιπόν, τις υπάρχουσες πληροφορίες οι άνδρες της, συνέλαβαν στη Λουτρόπολη Αιδηψού δύο ημεδαπούς, ηλικίας 38 και 24 ετών, γιατί μετέφεραν στα πράγματά τους νάιλον συσκευασίες, ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Βεβαίως τα υπόλοιπα, που ακολουθούν για τους 2 συλληφθέντες είναι γνωστά…
  • Στις 11 Ιανουαρίου, βράδυ Σαββάτου, έκοψε την βασιλόπιτά του ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Σινασού, σε γνωστό κέντρο της ευρύτερης περιοχής Ιστιαίας. Η εκδήλωση, πέραν του φαγητού, πέρα, της κοπής, περιελάμβανε και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα. Τραγούδησε η Έλενα Τάτση και τη συνόδευσε στο τραγούδι ο Παναγιώτης Μοσχοϊδης, που έπαιζε και μπουζούκι. Στο κλαρίνο της ορχήστρας, ο Τριαντάφυλλος Ασαρτζής και στα τύμπανα, ο Κώστας Βαφειάδης. Η επιμέλεια του μουσικού προγράμματος, ανήκε στον Χρήστο Ασαρτζή. Βεβαίως η αναφορά μας, ελάχιστη τιμή, αφού ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Σινασσού έχει προσφορά, που ξεπερνά τα σύνορα της περιοχής.
  • Σε οδικά τμήματα, που χαράχτηκαν επάνω στην πορεία των συμπαθών τετράποδων, δεν είναι απαραίτητη μόνο η ανακαίνιση αλλά και η επικαιροποίηση των πινακίδων τους, σε ταχύτητα οχημάτων, κατεύθυνση προορισμών κλπ. Φυσικά σε τέτοιους δύσκολους δρόμους, όπως της Βόρειας Εύβοιας, οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν την ανάλογη προσοχή, σεβόμενοι στην οδήγηση τη διπλή γραμμή, το όριο στο κοντέρ και την απαγόρευση του κινητού τηλεφώνου, πράγματα που δεν πραγματοποιούν ούτε στο ελάχιστο. Όμως οι αρμόδιοι θα μπορούσαν έστω και έτσι, να περιορίσουν τα ατυχήματα στους τριτοκοσμικούς αυτούς δρόμους, εφαρμόζοντας περισσότερο τον τρόπο του “ζωγραφιστού” για οδηγίες του Κ.Ο.Κ., αλλά δυστυχώς “θεωρία άνευ πράξεως, κενή”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση