Η έκπληξη του υπουργού Υγείας στον Μητροπολίτη Φθιώτιδας

0

Τον αγιασμό των εγκαινίων της νέας Μονάδος Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, η οποία αποτελεί και την μεγαλύτερη μονάδα στα Βαλκάνια, τέλεσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Συμεών, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Βασιλείου Κικίλια, του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, καθώς και της πολιτικής και στρατιωτική ηγεσίας του τόπου μας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος δεν έχασε την ευκαιρία, διακριτικά και στο περιθώριο των εγκαινίων, να θέσει στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια, με τον οποίο τον συνδέει σχέση αμοιβαίας εκτιμήσεως από ετών, το ζήτημα του Ιερού Νοσοκομειακού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος επί πολλά χρόνια βρίσκεται κλειστός και δεν λειτουργεί, λόγω σοβαρών οικοδομικών και άλλων στατικών προβλημάτων.

Ο Σεβασμιώτατος πρότεινε τόσο στον Υπουργό Υγείας όσο και στον παριστάμενο Υπουργό Οικονομικών, να παραχωρηθεί κατά χρήση η διοίκηση και η διαχείριση του Ιερού Ναού στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, η οποία με δικούς της πόρους και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου, θα αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση και την επαναφορά του σε πλήρη λειτουργία και μάλιστα ως Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, προκειμένου να καταδειχθεί η σημασία την οποία δίδει ο Σεβασμιώτατος και η τοπική Εκκλησία στην διακονία των ασθενών.

Αίτημα, το οποίο δεν πέρασε αρκετή ώρα και κατά την διάρκεια του Αγιασμού, ο κ. Κικίλιας έκανε νεύμα στον Σεβασμιώτατο να το ανακοινώσει δημοσίως ως απόφασή του. Η ευχάριστη αυτή έκπληξη γέμισε με χαρά τον κ. Συμεών καθώς και όλους τους παρισταμένους, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο στο άκουσμα της είδησης ξέσπασε σε χειροκροτήματα!

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσφώνησή του ανέφερε τα εξής: «Για εμάς το νοσοκομείο είναι ένα πανεπιστήμιο. Γιατί όπου υπάρχει πόνος γνωρίζει κανείς τον εαυτό του. Γνωρίζει να αγαπά, γνωρίζει να αγαπιέται. Είναι η τρίτη φορά που βρίσκομαι στο νοσοκομείο κι είναι η ωραιότερη σήμερα (σ.σ. χτες). Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος άμεσα θα αποκαταστήσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου για να είναι το ορμητήριο της αγάπης».

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση