Γαλλία: Επιχείρηση επίθεσης κατά Μακρόν

Τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις χρειάστηκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμάνουελ Μακρόν, ώστε να γλυτώσει από την επιχείρηση επίθεσης διαδηλωτών εναντίον του κατά τη διάρκεια νυχτερινής εξόδου στο Παρίσι. Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω απ’ το θέατρο «Bouffes du Nord», όπου βρισκόταν ο Γάλλος Πρόεδρος με τη σύζυγό του, και προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο. Τότε επενέβη […]

18 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις χρειάστηκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμάνουελ Μακρόν, ώστε να γλυτώσει από την επιχείρηση επίθεσης διαδηλωτών εναντίον του κατά τη διάρκεια νυχτερινής εξόδου στο Παρίσι.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω απ’ το θέατρο «Bouffes du Nord», όπου βρισκόταν ο Γάλλος Πρόεδρος με τη σύζυγό του, και προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο. Τότε επενέβη η αστυνομία, η οποία στάθηκε εμπόδιο στην είσοδό τους, σχηματίζοντας παράλληλα διάδρομο ώστε να φυγαδευτεί ο Μακρόν απ’ το θέατρο.

Το τελευταίο διάστημα οι Γάλλοι βρίσκονται στους δρόμους, αντιδρώντας έντονα στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο προβλέπει σημαντικές αλλαγές, προκαλώντας έτσι έντονες αντιδράσεις από τα συνδικάτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ