Τήνος: Απαράμμιλη Γοητεία

Η Τήνος είναι ένα ορεινό κι άγονο νησί με ελάχιστο νερό, Υδρούσα στην αρχαιότητα, που αγκαλιάζει πάντα προστατευτικά η Μεγαλόχαρη. Διαθέτει βεβαίως μια απαράμμιλη γοητεία και μια μαγική αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, που μαζί με το άπλετο φως, τη θάλασσα και τον ήλιο, δίνουν στο τοπίο εικόνες ανεξίτηλης ομορφιάς. Νησί με λιθόστρωτα δρομάκια, αμέτρητα “σφηνωμένα” ξωκλήσια, ανεμόμυλους […]

20 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Η Τήνος είναι ένα ορεινό κι άγονο νησί με ελάχιστο νερό, Υδρούσα στην αρχαιότητα, που αγκαλιάζει πάντα προστατευτικά η Μεγαλόχαρη.

Διαθέτει βεβαίως μια απαράμμιλη γοητεία και μια μαγική αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, που μαζί με το άπλετο φως, τη θάλασσα και τον ήλιο, δίνουν στο τοπίο εικόνες ανεξίτηλης ομορφιάς.

Νησί με λιθόστρωτα δρομάκια, αμέτρητα “σφηνωμένα” ξωκλήσια, ανεμόμυλους και περιστεριώνες, συνδυάζει καταπληκτικά την καλλιτεχνική δημιουργία με ξεχωριστές νύχτες και σπάνιους παραδοσιακούς μεζέδες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: Τηνιακή λούζα, μακαρόνια με γυαλιστερές και αχινούς, και ασφαλώς πιτσουνάκια. Σημεία αναφοράς των επωνύμων και των εραστών της κυκλαδίτικης ομορφιάς τα: Λέανδρος, με την άψογη φιλοξενία του Μιχάλη, Gallery, Αιολία, Ρεμέτζο, SyvillaBar, Ακρωτήρι, Μονοπώλιο, Τηνιακόν, Νηνεμία, Blaze, Γαλέρα, Village Club, Moustaki, La Dama, St. Cavos, Αργοναύτης, Άγγελος, Το Λαγήνι, Pranzo, Δωδώνη, Φιλοξενία, Alexandra, Δελφίνια, Μεσκλιές, Μεταξύ μας, Δρακονήσι, Ταρσανάς, Μιχάλης, Παλαιά Παλλάδα Σαν στο Σπίτι, Blue, Ο Βλάχος, Το Λιμάνι, Συμπόσιον σε ένα νεοκλασικό κτίριο με θεϊκό περιβάλλον, Three Donkeys, Πι & Φι, Το Λιμανάκι, Ηλιαχτίδα, Balloon, Άποψη, Περί Ορέξεως, Ατού, Τ. Αναστασιάδης, Νησιώτικη Τέχνη, Agni, Μιχαήλ Σαλταμανίκας, Ανεμολόγιο, Sikourtis, Ο Μάρκος, και Δικό Μας με μεζεδοεκπλήξεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024