Ελεύθεροι οι πέντε Έλληνες που κρατούνταν όμηροι στο Καμερούν

0

Ελεύθεροι είναι πλέον τα οκτώ μέλη του πληρώματος, μεταξύ αυτών και πέντε Έλληνες, του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Happy Lady» το οποίο είχε δεχτεί ένοπλη επίθεση από πειρατές στις 31 Δεκεμβρίου 2019 στο Καμερούν. Οι πέντε Έλληνες είναι ο 45χρονος πλοίαρχος, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών.

«Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους», αναφέρει ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο: «Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά από επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων απελευθερώθηκαν οι οκτώ απαχθέντες ναυτικοί, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, μέλη του πληρώματος του ελληνικού δεξαμενόπλοιου HAPPY LADY, που είχε δεχθεί επίθεση από ένοπλους πειρατές στις 31/12/2019 ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι «LIMBOH» του Καμερούν. Οι πέντε Έλληνες ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους σε ασφαλή τοποθεσία. Μετά τις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις με μέριμνα της εταιρείας θα επαναπατριστούν το συντομότερο δυνατό».

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση