Ο Γιάννης Οικονόμου για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης

0

Ερώτηση για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης σε Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Οικονόμου μεταφέροντας προς το αρμόδιο υπουργείο ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, των φορέων και των επιχειρήσεων της περιοχής.

Για μια σειρά από λόγους, τους οποίους αναφέρει αναλυτικά στην ερώτησή του, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης της εν λόγω υπηρεσίας.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες, αντί της αναμενόμενης αναβάθμισης, σχεδιάζεται η μεταφορά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης, στον ανισόπεδο κόμβο Αταλάντης σε εφαρμογή -τρία χρόνια μετά- μιας απόφασης των τότε αναπληρωτών υπουργών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τόσκα-Χουλιαράκη με το κόστος μεταφοράς να βαρύνει τον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με βάση τα παραπάνω ρώτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

-Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης σε Πυροσβεστικό Σταθμό;

-Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αναθεωρήσει την υπ’ αριθμ.18383 οικ. Φ. 109.1/30 Μαρτίου 2017 απόφαση των αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών-Οικονομικών Τόσκα-Χουλιαράκη (ΦΕΚ Β/1139/31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017) δεδομένου, ότι όπως προκύπτει και από τα παραπάνω, είναι απαραίτητο η έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να βρίσκεται στην πόλη της Αταλάντης.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση