Στη βουλή η αποκατάσταση του οδικού δικτύου Στομίου – Πλατάνας στην Κύμη

Ερώτηση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Στομίου – Πλατάνας στην Κύμη κατέθεσαν οι βουλευτές Εύβοιας και Α’ Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Γιάννης Γκιόκας αντίστοιχα, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Αχιλλέα Καραμανλή. Οι δύο βουλευτές τονίζουν τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο στην περιοχή της Κύμης και ιδιαίτερα […]

22 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Ερώτηση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Στομίου – Πλατάνας στην Κύμη κατέθεσαν οι βουλευτές Εύβοιας και Α’ Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Γιάννης Γκιόκας αντίστοιχα, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Αχιλλέα Καραμανλή.

Οι δύο βουλευτές τονίζουν τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο στην περιοχή της Κύμης και ιδιαίτερα στο δρόμο μεταξύ Στομίου και Πλατάνας και ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα λάβει σχετικά η κυβέρνηση.

Το κείμενο της Ερώτησης αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Άμεση αποκατάσταση του δρόμου Στόμιο – Πλατάνα, στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων.

Η πρόσφατη κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στο νομό της Εύβοιας, καταστροφές στο οδικό δίκτυο, υπερχείλιση ποταμών, πολυήμερες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και πολλά άλλα,  τα οποία το ΚΚΕ έχει αναδείξει και θα τα θέσει και στη βουλή την επόμενη περίοδο.

Με την σημερινή ερώτηση (λόγω του επείγοντος), θέλουμε να τονίσουμε την δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο στην περιοχή της Κύμης και ιδιαίτερα στο δρόμο μεταξύ Στομίου και Πλατάνας ο οποίος όπως και πριν λίγα χρόνια, έχει αχρηστευτεί, έχει κλείσει με βαριές συνέπειες σε βάρος των κατοίκων της περιοχής και τη λειτουργία της πόλης της Κύμης, ενώ σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη παγίδα.

Είναι γνωστό πως 14 Γενάρη στο σημείο αυτό σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων που προκάλεσε (ευτυχώς) ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικού που έτυχε να διέρχεται με υπηρεσιακό αυτοκίνητο !

Σημειώνουμε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που επιδίδονται σε επικαλύψεις και αρνούνται επίμονα να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη των προβλημάτων του δρόμου Στόμιο – Παραλία Κύμης, για να λυθεί το πρόβλημα των κατολισθήσεων και της υποχώρησης του οδοστρώματος, που βάζουν σε κίνδυνο διερχόμενους οδηγούς και τους κατοίκους της περιοχής.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

– Πρώτο, για να πραγματοποιηθεί άμεσα ουσιαστικός έλεγχος τόσο των πρανών πάνω από όλο το μήκος του δρόμου όσο και της στατικότητάς του από την πλευρά της θάλασσας. Να σημανθούν όλα τα επικίνδυνα σημεία.

– Δεύτερο, να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές, να ανοίξει με ασφάλεια ο δρόμος  και να εκπονηθούν επειγόντως οι αναγκαίες μελέτες για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των κατολισθήσεων και της διάβρωσης του δρόμου από τη θάλασσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024