Έσπασαν το εθιμικό δίκαιο στο 8ο Τμήμα του Περ. Οικονομικού Επιμελητηρίου

0

Έντονη αναταραχή προκλήθηκε στη συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού Οικονομικού Επιμελητηρίου (Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας) σχετικά με την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Με ανακοίνωσή της, η πρώτη δύναμη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, παράταξη της ΔΗΚΙΟ, κάνει λόγο για συμμαχία λίγο πριν τις εκλογές, μεταξύ των δύο παρατάξεων που εκλέχθηκαν ως δεύτερη και τρίτη δύναμη. Υπογραμμίζει πως η ΠΔΣΟ (ΠΑΣΟΚ), σύμπραξε με την τρίτη δύναμη (ΠΟΕ-ΣΥΡΙΖΑ), για να απαιτήσουν την θέση του Προέδρου και του γραμματέα, γεγονός που δε συνάδει «με την βούληση των μελών του Ο.Ε.Ε., όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές».
Τελικά, η παράταξη της ΔΗΚΙΟ αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση σεβόμενη τις αρχές και αξίες της και εν συνεχεία τα τέσσερα εκλεγμένα μέλη που απέμειναν συγκρότησαν τη νέα Τοπική Διοίκηση, μοιράζοντας μεταξύ τους τις αντίστοιχες θέσεις ευθύνης.

Την Δευτέρα 20/01/2020, όμως γνωστοποιήθηκε η επιστολή παραίτησης του νεοεκλεγέντος πρόεδρου Απ. Γαληρόπουλου (ΠΔΣΟ) με την παράταξη της ΔΗ.ΚΙ.Ο. να θέτει τα εξής ερωτήματα:

– Γιατί ο «νεοεκλεγείς» και παραιτηθείς Πρόεδρος συναίνεσε σε κάτι που μετά από λίγα 24ωρα μετάνιωσε;
– Γιατί η παράταξη της Π.Δ.Σ.Ο. δεν τήρησε αυτό που ίσχυε όλες τις προηγούμενες φορές στο Οικονομικό Επιμελητήριο;

Τόσο στενά εναγκαλισμένη είναι η παράταξη αυτή με την εξουσία και την καρέκλα;
Τόσο πολύ η παράταξη αυτή αρνείται να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα;

Επιπλέον, καλούμε τον εκλεγέντα σύμβουλο της Π.Ο.Ε. κ. Σκούρα Γεώργιο να εξηγήσει τους λόγους που η παράταξη του και ο ίδιος επέλεξε τη συνεργασία με την Π.Δ.Σ.Ο.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν εθιμικά η συγκρότηση του ΔΣ γίνεται με την επιλογή στην θέση του προέδρου του πλειοψηφούντος συμβούλου του πρώτου σε ψήφους συνδυασμού και οι υπόλοιπες θέσεις μοιράζονται κατ’ αναλογία στους υπόλοιπου. Ξαφνικά όμως αυτό το εθιμικό φαίνεται να παραμερίζεται και οι δύο επόμενες παρατάξεις να συνεννοούνται μεταξύ τους και να συνεργάζονται προκειμένου να παραμερίσουν την πρώτη δύναμη των εκλογών, σε μια προσπάθεια μείωσης της δυναμικής της, επιλέγοντας πρόσωπο για την θέση του προέδρου από την δεύτερη δύναμη και μάλιστα με τους λιγότερους ψήφους. Το ίδιο συνέβη και σε άλλα Περιφερειακά Τμήματα της Ελλάδας, που πρέπει να προβληματίζει για την συγκρότηση του Πανελλήνιου ΔΣ του ΟΕΕ, το οποίο αναμενόταν να συγκροτηθεί χθες.
Περιμένουμε τις εξελίξεις και ποια πλευρά θα δεχθεί να υποχωρήσει προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση