Eurostat: Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να πληρώσει εμπρόθεσμα λογαριασμούς ΔΕΚΟ

Μία ακόμη αρνητική πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα αφού σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά δεν μπορεί να πληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Συγκεκριμένα, στην έρευνα που αφορά στοιχεία του 2018, καταγράφεται πως το 35,6% των ελληνικών νοικοκυριών δεν μπορούσε να πληρώσει εντός της προθεσμίας τους […]

24 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Μία ακόμη αρνητική πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα αφού σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά δεν μπορεί να πληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα που αφορά στοιχεία του 2018, καταγράφεται πως το 35,6% των ελληνικών νοικοκυριών δεν μπορούσε να πληρώσει εντός της προθεσμίας τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Το ποσοστό μάλιστα ανέρχεται στο 48% όσον αφορά τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Τα ευρήματα της έρευνας φέρνουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση αυτής της αρνητικής λίστας. Ακολουθούν η Βουλγαρία με 30,5% και η Κροατία με 17,1%. Το μικρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ολλανδίας (1,5%), της Τσεχίας (2,1%) και της Σουηδίας (2,2%). Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 6,6%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024