«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι στην Αθήνα

0

Με μαζική συμμετοχή και κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συλλαλητήριο και πορεία των εργαζομένων της βιομηχανίας, από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, στην Αθήνα. Λόγω της συγκέντρωσης διεκόπη η κυκλοφορία σε κεντρικές οδούς της πρωτεύουσας, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συμμετείχε στο συλλαλητήριο δήλωσε σχετικά: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Δίνουμε σήμερα μια μαζική μαχητική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για εκποίηση της ΛΑΡΚΟ. Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για την υπεράσπιση και εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, των εργασιακών τους σχέσεων, δικαιωμάτων και βεβαίως την υπεράσπιση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.

Η ΛΑΡΚΟ, αυτή η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να είναι κοινωνική περιουσία, να είναι κοινωνική ιδιοκτησία, ενταγμένη σε ένα κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, με την εργατική τάξη, το λαό, στην εξουσία και στον πραγματικό έλεγχο και αυτής της επιχείρησης. Διότι μόνο έτσι μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες που έχει η πατρίδα μας, να υπάρξει πραγματική ευημερία για τον ελληνικό λαό».

Εκπρόσωποι των εργαζομένων παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα στη βουλή το οποίο αναφέρει: «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Ο ορυκτός πλούτος είναι περιουσία του λαού μας.

Απαιτούμε κρατική χρηματοδότηση για να διασφαλιστεί η μέχρι σήμερα καθετοποιημένη επεξεργασία των νικελιούχων μεταλλευμάτων. Να διασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία μεταλλείων και εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, ο παραγωγικός της χαρακτήρας.

Απαιτούμε χρηματοδότηση και με ευθύνη, σχεδιασμό και έλεγχο από το κράτος, τον εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ, την παραπέρα ανάπτυξη της σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει, κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα όπου Θα αναπτυχθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας γύρω του.

Απαιτούμε διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, διασφάλιση όλων των κεκτημένων των εργαζομένων μέσα από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, κατάργηση του σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών. Απαιτούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας στην εργασία».

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση