“Τα διαμάντια” του Κάστρου Λιβαδειάς σε ταινία μικρού μήκους

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στο 10 Διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ταινία  εξαιρετική. “Είναι καλό να συνεργαζόμαστε και να είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία” τόνισε η διευθύντρια του Σχολείου Ελένη Παπανικολάου που είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτό το αποτέλεσμα. Ενώ είναι και συγκινημένη […]

27 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στο 10 Διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ταινία  εξαιρετική.

“Είναι καλό να συνεργαζόμαστε και να είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία” τόνισε η διευθύντρια του Σχολείου Ελένη Παπανικολάου που είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτό το αποτέλεσμα. Ενώ είναι και συγκινημένη γιατί μαθήτριές του σχολείου ,των προηγούμενων χρόνων,συνεργάστηκαν σε αυτό ντοκιμαντέρ.Την ταινία επιμελήθηκε ή διευθύντρια του σχολείου μαζί με  την εξωτερική συνεργάτιδα κα. Ψαλλίδα Σταυρούλα ιστορικό αρχαιολόγο με μεταπτυχιακές σπουδές στην ιστορική έρευνα και τη Ντενάτα Μπουλλάρι φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ γυρίστηκε από τους μαθητές της Ε’ Τάξης του σχολείου μας για το κάστρο της Λιβαδειάς. το καλοκαίρι που μας πέρασε.

 

Ενώθηκαν όλες οι δυνάμεις,παλιές και νέες που είχα δύο κοινά στοιχεία. Ένα ήταν το 2ο Δημοτικό σχολείο Λιβαδειάς και το δεύτερο στοιχείο ήταν το Κάστρο της Λιβαδειάς.

Έκπληξη μας προξένησε ότι ήταν  άρτια στοιχειοθετημένο που και εμείς μάθαμε ιστορικά γεγονότα  που δεν τα γνωρίζαμε.Να λοιπόν κάτι τόσο κοινότυπο όσο το Κάστρο της Λιβαδειάς,που από μια εμπεριστατωμένη έρευνα μπορεί να “βγάλει” τέτοια “διαμάντια” στην επιφάνεια.

Σχολική μονάδα: 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Παπανικολάου Ελένη για το ντοκιμαντέρ και Τεμπέλη Μάρθα για την αφίσα του .
Μαθητές (αριθμός): 9 για το ντοκιμαντέρ και 16 για την αφίσα
Μαθητές (ονοματεπώνυμα) : Για το ντοκιμαντέρ ( Μίχα Ζωή , Μαυρίκου Αικατερίνη , Παπαγιαννάκη Σμαρώ , Τριάντη Βασιλική, Νάνος Νικόλαος –Αντώνιος ,Νάνος Σωτήριος – Ραφαήλ , Νίκα Ασημίνα , Νίκα Ευφροσύνη, Λιόντου Αγγελική ) .
Για την αφίσα : ( Νίκα Χριστίνα – Παρασκευή , Ντέμτσε Κυριακή , Λύκος Μάριος –Θεοφάνης , Μπαζάκα Παναγιώτα ,Μάμλι Ματέο , Καντάς Χρήστος , Τσολάκου Ορέστης , Μίχα Ζωή , Μαυρίκου Αικατερίνη , Παπαγιαννάκη Σμαρώ , Τριάντη Βασιλική, Νάνος Νικόλαος –Αντώνιος ,Νάνος Σωτήριος – Ραφαήλ , Νίκα Ασημίνα , Νίκα Ευφροσύνη, Λιόντου Αγγελική ).
Περιγραφή-περίληψη:
Η ταινία μας έχει τίτλο: «Το Κάστρο μας!!» Είναι ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ με σκοπό να παρουσιάσει την ιστορία του κάστρου της Λιβαδειάς και το σημαντικό μαντείο Τροφωνίου μέσα σ’ αυτό. Προστέθηκαν υπότιτλοι με σκοπό να ενεργοποιούνται από άτομα με προβλήματα ακοής.
Οι μαθητές –πρωταγωνιστές γίνονται ξεναγοί του τόπου τους και τον προβάλουν εντός και εκτός Ελλάδας μέσω του προγράμματος E-TWINNING .
Η ταινία επιμελήθηκε από την διευθύντρια του σχολείου , την εξωτερική συνεργάτιδα κα. Ψαλλίδα Σταυρούλα ιστορικό αρχαιολόγο με μεταπτυχιακές σπουδές στην ιστορική έρευνα και τη Ντενάτα Μπουλλάρι φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας , οι οποίες ήταν μαθήτριες της διευθύντριας του Σχολείου ,Παπανικολάου Ελένης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024