,

Ειδήσεις από τη Βόρεια Εύβοια

  Η ασάφεια των διευθύνσεων και τα παράπονα των ταχυδρομικών υπαλλήλων στη Βόρεια Εύβοια, αναδεικνύουν το πρόβλημα της νομοθεσίας των οδών της. Αναφερόμαστε φυσικά σε χωριά, κεφαλοχώρια και το κυριότερο σε κωμοπόλεις των δύο Δήμων την περιοχής. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, αυτό της Ιστιαίας. Αλλά για την οικονομία του ρεπορτάζ, ας μην κάνουμε πλήρη αναφορά πολεοδομικών τετραγώνων, […]

28 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

 

  • Η ασάφεια των διευθύνσεων και τα παράπονα των ταχυδρομικών υπαλλήλων στη Βόρεια Εύβοια, αναδεικνύουν το πρόβλημα της νομοθεσίας των οδών της. Αναφερόμαστε φυσικά σε χωριά, κεφαλοχώρια και το κυριότερο σε κωμοπόλεις των δύο Δήμων την περιοχής. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, αυτό της Ιστιαίας. Αλλά για την οικονομία του ρεπορτάζ, ας μην κάνουμε πλήρη αναφορά πολεοδομικών τετραγώνων, όπου υπάρχει έλλειψη φροντίδας στην απόδοση ονομάτων, για τους δρόμους αυτών. Φυσικά οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν δράση, πρέπει να δοθούν ονόματα σε όλες τις οδούς, ούτως ώστε οι πάντες να είναι ικανοποιημένοι, ενώ και προσωπικότητες με τεράστια προσφορά στην περιοχή, να λάβουν έτσι την πρέπουσα τιμή.

 

  • Ευχαριστημένοι από την προσπάθεια του επιμελητηρίου Ευβοίας, οι απομονωμένοι επιχειρηματίες της Βόρειας Εύβοιας, όπως πολύ σωστά τους αποκάλεσε η Πρόεδρος του, κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, για το ειδικό επενδυτικό χρηματοδοτικό ταμείο. Κι αυτό γιατί είναι εστιασμένο στην επιχειρηματικότητα και της περιοχής με μια σειρά εργαλείων, που αξίζει να αναφέρουμε, όπως η χρηματοδότηση απασχόλησης, τα κεφάλαια κίνησης, αλλά και η εγγυοδοσία. Ανέκαθεν τα μέλη του Επιμελητηρίου στους Δήμους της περιοχής παραπονιούνταν, ότι η Εύβοια δεν αντιμετωπίζεται ως νησί με όλα τα οφέλη του… Η δικαιολογία ότι συνδέεται με γέφυρα με την Στερεά εξέλιπε, ενώ και οι θέσεις του Επιμελητηρίου έπιασαν τόπο, για την μεγάλη ακτογραμμή της, τα προβλήματα προσβασιμότητας (αν δεν έχει τέτοια η Βόρεια Εύβοια) και τα κοινά χαρακτηριστικά, με τις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Ως γνωστόν, στο εν λόγω ταμείο θα συμμετέχουν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

 

  • Στην Ιστιαία βρέθηκε ο Βόρειο-Ευβοιώτης Βουλευτής της Ν.Δ. κος Σίμος Κεδίκογλου, για την γιορτή του Αγίου Αθανασίου και μας μετέφερε το μεγάλο στοίχημα γι’ αυτόν, αλλά και για τους άλλους βουλευτές της συμπολίτευσης, στο νησί. Δηλαδή να λειτουργήσουν για το πανεπιστημιακό έτος που ακολουθεί, τα δυο τμήματα της Εύβοιας. Ο κος Κεδίκογλου πιστεύει ότι από τη νέα επιτροπή θα αξιολογηθούν θετικά αφού και η βιωσιμότητα τους είναι υπαρκτή και θεωρούνται αναπτυξιακά. Επομένως, λογικά, θα περιλαμβάνονται στις σχολές επιλογής των υποψηφίων φοιτητών, για το Πανεπιστημιακό Έτος 2020 – 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024