ΑΦΜ – Μοναδικός αριθμός για συναλλαγές με το κράτος και τις επιχειρήσεις

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με τη μορφή και το περιεχόμενo των νέων ταυτοτήτων, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η νέα ταυτότητα θα είναι σαν πιστωτική κάρτα και σαν ενιαίο αριθμό θα έχει τον ΑΦΜ. Επίσης, θα υπάρχει μια εφαρμογή στο κινητό, όπου θα μπορείς να έχεις την […]

20 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με τη μορφή και το περιεχόμενo των νέων ταυτοτήτων, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η νέα ταυτότητα θα είναι σαν πιστωτική κάρτα και σαν ενιαίο αριθμό θα έχει τον ΑΦΜ. Επίσης, θα υπάρχει μια εφαρμογή στο κινητό, όπου θα μπορείς να έχεις την ταυτότητά σου και εκεί. Άρα θα μπορείς να κουβαλάς το κινητό σου αντί για την ταυτότητά σου. Σε δύο χρόνια ο πολίτης θα μπορεί να εκτελεί συναλλαγές, χωρίς μετάβαση στις υπηρεσίες.

Επιπλέον, όσων αφορά το κόστος των νέων ταυτοτήτων, τόνισε ότι έχει κρατηθεί το ίδιο κόστος και προστέθηκε μια σειρά από πράγματα μέσα στον υφιστάμενο διαγωνισμό. Πρώτον, θεωρήθηκε ότι έπρεπε να υπάρχουν καλύτερες λύσεις σχετικά με τη φωτογραφία, δηλαδή έγχρωμη και υψηλής ασφάλειας. Δεύτερον, προστέθηκε ψηφιακή υποδομή, δηλαδή να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε κρατικές υπηρεσίες από το σπίτι μας. Αυτό όλο έγινε με ακριβώς το ίδιο κόστος, δεν ανέβηκε ούτε ένα σεντ παραπάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024