Διακοπή του πρωταθλήματος ζήτησε ο Πανουργιάς Παπαιωάννου!

Τη διακοπή του πρωταθλήματος άμεσα ζήτησε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, απόψε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιάς Παπαιωάννου. Ο ισχυρός άνδρας της φθιωτικής ομάδας προέβη σε καυστικές, γεμάτες υπονοούμενα δηλώσεις μετά το ισόπαλο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, τονίζοντας ότι αυτή η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αναλυτικά οι δηλώσεις […]

27 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Τη διακοπή του πρωταθλήματος άμεσα ζήτησε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, απόψε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιάς Παπαιωάννου. Ο ισχυρός άνδρας της φθιωτικής ομάδας προέβη σε καυστικές, γεμάτες υπονοούμενα δηλώσεις μετά το ισόπαλο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, τονίζοντας ότι αυτή η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παπαϊωάννου έχουν ως εξής: «Πήρα αυτή την απόφαση να βγω να μιλήσω δημόσια, γιατί αυτό που είδαμε σήμερα κι έχουμε δει και στα προηγούμενα ματς, δεν συνιστά τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο, το «ευ αγωνίζεσθαι». Μιλάμε για ένα ποδόσφαιρο που έχει φτάσει στα όρια του κανιβαλισμού απ’ τη διαιτησία και το λέω με κάθε ευθύνη αυτό. Εγώ είμαι ένας επιχειρηματίας που έχει βάλει χρήματα στο ποδόσφαιρο για την ομάδα που αγαπάω. Είμαστε μια υγιής ομάδα, δεν στηριζόμαστε στα μεγάλα σωματεία και το ‘χουμε αποδείξει στην πορεία μας. Δυστυχώς αυτά τα «καθαρά» σωματεία και τα υγιή δεν τα θέλουν στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Καλώ τον υφυπουργό να πάρει άμεσα αποφάσεις, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πρωτάθλημα με όλα αυτά που ακούμε, γιατί όσοι είμαστε υγιείς σ’ αυτό το χώρο, επιχειρηματίες, και τα χρήματά μας βγαίνουν με κόπο και ιδρώτα, κάποια στιγμή θα το σκεφτούμε πολύ να συνεχίσουμε να βάζουμε χρήματα. Αυτά που ζούμε το τελευταίο διάστημα έχουν ρίξει το ποδόσφαιρο πολύ χαμηλά. Ζούμε διαιτησίες με ένα VAR, που θα γράψει η ιστορία εδώ στην Ελλάδα ότι αυτό δεν είναι VAR, είναι… γμαρ! Ζητώ συγγνώμη αλλά δυστυχώς έτσι είναι.

Ξεφτυλίσαμε το άθλημα. Ακούμε και διαβάζουμε διάφορα. Καλώ όλους τους υγιείς παράγοντες του ποδοσφαίρου να πάρουν αποφάσεις. Ο Κούγιας φωνάζει τόσο καιρό αλλά βλέπουμε ότι κάπου δικαιώνεται. Κάποιοι θέλουν συγκεκριμένες ομάδες στα πλέι οφ για τους λόγους τους και δεν θέλουν ομάδες «καθαρές», δίκαιες και τίμιες. Εμείς ξέρουμε ότι δεν μας θέλουν κάποιοι στο ποδόσφαιρο και επιχειρηματικά και παραγοντικά.

Θέλω να τονίσω ότι μέχρι την τελευταία στιγμή που θα ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο θα είμαι Λαμία και μόνο Λαμία. Ίσως αυτό να περάσει κάποιο μήνυμα σε κάποιους… Δυστυχώς δεν θα είναι αρκετά τα περιθώρια που θα μας δίνονται μ’ αυτά που ζούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει σύντομα και άμεσα να ληφθούν αποφάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024