Ειδήσεις από τη Βόρεια Εύβοια

Οι γιορτές των Χριστουγέννων έφυγαν, το κλίμα που αυτές έφεραν πέρασε στο “περιθώριο” κι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, με όσα αυτή κουβαλάει, τα οποία, στο χιλιοτραγουδισμένο 15/νθήμερο βάλαμε για λίγο στην άκρη. Οι επισκέπτες που βρέθηκαν όλες αυτές τις ημέρες στην περιοχή δεν είχαν μόνο καλά λόγια για τις ομορφιές της και το φιλόξενο κλίμα των […]

21 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

  • Οι γιορτές των Χριστουγέννων έφυγαν, το κλίμα που αυτές έφεραν πέρασε στο “περιθώριο” κι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, με όσα αυτή κουβαλάει, τα οποία, στο χιλιοτραγουδισμένο 15/νθήμερο βάλαμε για λίγο στην άκρη. Οι επισκέπτες που βρέθηκαν όλες αυτές τις ημέρες στην περιοχή δεν είχαν μόνο καλά λόγια για τις ομορφιές της και το φιλόξενο κλίμα των κατοίκων της (ιδιαίτερα της Λουτρόπολης, όπου το ορμητήριο τους), αλλά κι αρκετά παράπονα. Αυτά έχουν να κάνουν με το Α.Τ.Μ. γνωστής τράπεζας, που τελευταία εγκατέλειψε την Αιδηψό και δεν τροφοδοτήθηκε, αλλά και δεν τροφοδοτείται, επαρκώς, με χρήματα, με αποτέλεσμα οι πελάτες να δυσκολεύονται στις συναλλαγές τους. Ακόμη με τα δρομολόγια των 2 πορθμειακών γραμμών της, ιδιαίτερα αυτά του Αγιόκαμπου με τη Γλύφα, που όχι μόνο θεωρούν ελάχιστα, αλλά και πολύ νωρίς το τελευταίο. Τέλος με το κακό οδικό της δίκτυο, τόσο στη χάραξή του, όσο και στη συντήρησή του.

  • Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που δε επιδέχονται αμφισβήτηση, ακόμα ένα κατάστημα, μιας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, χάνεται για την περιοχή. Αυτή τη φορά χαμένη δεν είναι η Λουτρόπολη Αιδηψού, αλλά η Ιστιαία που διαθέτει κατάστημα της εν λόγω τράπεζας. Φυσικά, προβληματισμός υπάρχει κατά πρώτον για το προσωπικό της, καθώς αν δεν προχωρήσει σε εθελουσία έξοδο, θα αναγκαστεί να “μεταναστεύει” σε πολιτείες μακρινές. Τώρα, για τους συναλλασσόμενους, εφόσον παραμείνουν πελάτες της, αν δεν μπορούν οι υπηρεσίες να προσφερθούν από κάποιο μηχάνημα και χρειάζονται οπωσδήποτε λύσεις από εργαζόμενους σε άλλο κατάστημα της τράπεζας, που επιχειρεί “έξοδο” από την περιοχή, τότε θα πρέπει να αποτανθούν σε Χαλκίδα ή Λαμία. Ακόμη, λοιπόν, ένα χτύπημα για το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, που λέει πολλά και σε πολλούς τομείς (υποβάθμιση της περιοχής, ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου κι έξοδα).

  • Το όρος Τελέθριον και τα πέριξ αυτού βουνά, που περιβάλλουν τη Τοπική Κοινότητα Αιδηψού βρίθουν από αγριογούρουνα. Φυσικά, η περιοχή εκτός των ντόπιων δέχεται κι άλλους κυνηγούς, ακόμη κι από την Περιφερειακή Ενότητα της Ευρυτανίας. Θα μου πει κανείς, βέβαια, πολύ καλό, αφού στις υπάρχουσες μορφές τουρισμού της, προστίθεται κι αυτή του κυνηγετικού. Όμως, όπως είναι γνωστό από πληθώρα ειδήσεων, τα αγριογούρουνα κυρίως στις δύσκολες ημέρες του χειμώνα πλησιάζουν κατοικημένους χώρους, για να εξασφαλίσουν την τροφή τους. Κι εδώ είναι το ζήτημα. Κυνηγοί, που στα τελευταία σπίτια της Αιδηψού και στο δρόμο προς τη θέση Αγία Παρασκευή, στήνουν καρτέρι και πυροβολούν τα άγρια ζώα, με όλους τους κινδύνους που εμπεριέχει η τακτική τους. Κάποιοι πρέπει να εφαρμόσουν ρο νόμο, κάποιοι είναι αρμόδιοι γι’ αυτό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024