“Φιλολογικό Μνημόσυνο” και απονομή βραβείου

Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Χαλκιδέων, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει βραβείο εις μνήμην της πρώην Προέδρου του Συνδέσμου Χαλκιδέων, Ελένη Πνευματικού Μπακαρόζου, καθηγήτρια Μαθηματικών, απόφοιτη της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που υπηρέτησε σε Γυμνάσια και Λύκεια της Χαλκίδας και συνέβαλε κατά πολύ […]

28 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Χαλκιδέων, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει βραβείο εις μνήμην της πρώην Προέδρου του Συνδέσμου Χαλκιδέων, Ελένη Πνευματικού Μπακαρόζου, καθηγήτρια Μαθηματικών, απόφοιτη της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που υπηρέτησε σε Γυμνάσια και Λύκεια της Χαλκίδας και συνέβαλε κατά πολύ στην προώθηση της Μαθηματικής Επιστήμης.

Το βραβείο αυτό λοιπόν, αποφασίστηκε ότι θα απονέμεται σε Χαλκιδέο, απόφοιτο Λυκείου, που εισάγεται στην Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον μεγαλύτερο βαθμό μεταξύ όλων των συνυποψηφίων του και θα απονέμεται σε επίσημη δημόσια τελετή, στην πόλη της Χαλκίδας.

Τηρώντας αυτή την απόφαση, ο Σύνδεσμος Χαλκιδέων διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για την Ελένη Πνευματικού – Μπακαρόζου, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτεί ο φοιτητής Ευάγγελος Κατσαντώνης που πέτυχε πρώτος στην Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην εκδήλωση θα παραστεί  και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Μητροπολίτου Χαλκίδος, κ.κ. Χρυσοστόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024