Με έντονους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες του έργου “Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης (ακαθάρτων και ομβρίων) στα Οινόφυτα

Εγκαταστάθηκε και άρχισε εντατικά τις εργασίες του ο ανάδοχος του έργου “Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης (ακαθάρτων και ομβρίων) επί της οδού Μουσών της Κοινότητας Οινοφύτων” ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΔΕΤΕ, μετά τον ανοιχτό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 31/10/2019. Η οδός Μουσών ενώνει την οδό 25ης Μαρτίου και την οδό Πύργου και μέχρι πρότινος ήταν αδιέξοδο. Με την αγορά […]

29 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Εγκαταστάθηκε και άρχισε εντατικά τις εργασίες του ο ανάδοχος του έργου “Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης (ακαθάρτων και ομβρίων) επί της οδού Μουσών της Κοινότητας Οινοφύτων” ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΔΕΤΕ, μετά τον ανοιχτό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 31/10/2019.

Η οδός Μουσών ενώνει την οδό 25ης Μαρτίου και την οδό Πύργου και μέχρι πρότινος ήταν αδιέξοδο. Με την αγορά οικοπέδου πίσω από την παιδική χαρά της οδού Πύργου γίνεται η πλήρη διάνοιξη της καθώς και η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα συσσώρευσης νερών και να απαλλαγούν από την ταλαιπωρία οι πολίτες, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το συνολικό κόστος του έργου, βάσει του προϋπολογισμού του, ανέρχεται στα 157.000,00 ευρώ και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει: 1) Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων από τη συμβολή των οδών Μουσών και 25ης Μαρτίου, που θα καταλήγουν στην οδό Πύργου. Το μήκος των δικτύων θα είναι περίπου 250 m και 200 m, αντίστοιχα. 2) Σύνδεση των οικιών με το υφιστάμενο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. 3) Σε σημεία που προβλέπονται στη μελέτη θα κατασκευαστούν, κάθετα στο δρόμο, φρεάτια υδροσυλλογής, ενώ σε διασταυρώσεις, σημεία αλλαγής κατεύθυνσης και σε αποστάσεις που δεν υπερβαίνουν τα 50 m θα κατασκευαστούν κυκλικά φρεάτια επίσκεψης για την επιθεώρηση και καθαρισμό των δικτύων. 4) Με την ολοκλήρωση του έργου θα γίνει πλήρης ασφαλτόστρωση της οδού σε όλο το μήκος της.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι:

«Πρόκειται για παρεμβάσεις, που μαζί με άλλες

συνεχιζόμενες, έρχονται να λύσουν χρόνια προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών μας σε όλες τις

Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και με την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να αναβαθμίσουν τις υποδομές στον Δήμο μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024