Μεταναστευτικό: Στη Μαυρομαντήλα το νεο HotSpot-Κλείνουν τις Θερμοπύλες

Τουλάχιστον 2.000 πρόσφυγες υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε κλειστή δομή στην περιοχή της Μαυρομαντήλας κοντά στη ΒΙ.ΠΕ. Σύσκεψη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Εσωτερικών με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου. Τη σύσκεψη συγκάλεσαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και μετείχαν οι […]

9 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Τουλάχιστον 2.000 πρόσφυγες υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε κλειστή δομή στην περιοχή της Μαυρομαντήλας κοντά στη ΒΙ.ΠΕ.

Σύσκεψη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Εσωτερικών με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου.

Τη σύσκεψη συγκάλεσαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και μετείχαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και οι βουλευτές των περιοχών, που με βάση το κυβερνητικό σχέδιο θα μεταφερθούν πρόσφυγες σε κλειστού τύπου κέντρα φιλοξενίας.

Ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές και η Φθιώτιδα για την οποία πρέπει να θεωρείται βέβαιη η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας κλειστού τύπου στην περιοχή της Μαυρομαντήλας, αντικαθιστώντας και το HotSpot Θερμοπυλών, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και καιρό.

Η δυναμικότητά του νέου κέντρου φιλοξενίας θα ανέρχεται σε 2.000 πρόσφυγες και θα έχει μέσα στη δομή σχολείο και υγειονομική περίθαλψη.

Να σημειωθεί ότι για τις τελευταίες προτάσεις η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού θα ενημερωθεί σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024