Περιοδεία Ξανθού στις δομές Υγείας στο Δήμο Κύμης

       Τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Το παράδειγμα της Υγείας και η ανάγκη προοδευτικών συγκλίσεων», την οποία συνδιοργάνωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας και η ΟΜ Κύμης.        Ο πρώην Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο πρώην Γενικός Γραμματέας, Σταμάτης Βαρδαρός, (συνοδευόμενοι από Βουλευτές Εύβοιας, κλιμάκιο της Ν.Ε. και πρώην […]

30 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

       Τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Το παράδειγμα της Υγείας και η ανάγκη προοδευτικών συγκλίσεων», την οποία συνδιοργάνωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας και η ΟΜ Κύμης.

       Ο πρώην Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο πρώην Γενικός Γραμματέας, Σταμάτης Βαρδαρός, (συνοδευόμενοι από Βουλευτές Εύβοιας, κλιμάκιο της Ν.Ε. και πρώην Βουλευτές), αφού επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης και συνομίλησαν με εργαζόμενους των μονάδων υγείας, εισηγήθηκαν στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση- συζήτηση στο Ξενοδοχείο KYMI PALACE.

       Στη συζήτηση, που συντόνισε ο Συντονιστής της Ο.Μ. Κύμης σ. Ανέστης Γανίτης, περιγράφηκε η τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 για επανόρθωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για άρση των κοινωνικών ανισοτήτων που καθόριζαν το χώρο μέχρι πριν το 2015, την ορθολογικότερη οικονομική διαχείριση των μονάδων υγείας, την ενίσχυση και στελέχωση του ΕΣΥ με νέο προσωπικό, τη μέγιστη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, τον σχεδιασμό ενός αποτελεσματικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όλα αυτά μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής επιτήρησης.

       Ακολούθως αναφέρθηκαν επιγραμματικά οι βασικοί πυλώνες αναβάθμισης των περιφερειακών μονάδων υγείας της Εύβοιας μέσα από το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι το ΓΝ-ΚΥ Κύμης και το ΓΝ-ΚΥ Καρύστου, η ίδρυση και λειτουργία μονάδων ΤΟΜΥ, η πρόσληψη νέου προσωπικού και η ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

       Παρότι η νέα κυβέρνηση έχει ξεκάθαρα φανερώσει, από τους πρώτους μήνες, την πρόθεσή της να προσδώσει ανταλλακτική αξία σε όλα τα δημόσια αγαθά και δικαιώματα, όπως και της Υγείας, η ανάγκη διατήρησης και αναβάθμισης των Μονάδων Υγείας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, είναι επιτακτική.

       Η ΟΜ Κύμης θα αντιταχθεί σθεναρά μαζί με τους πολίτες τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής, επιστρατεύοντας κοινωνικές, προοδευτικές συγκλίσεις, σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης και παραμέλησης της υγείας των πολιτών της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024