Χ. Σταϊκούρας: «Τον Απρίλιο θα εξετάσουμε τη μείωση σε εισφορά αλληλεγγύης και ΕΝΦΙΑ»

Θέματα οικονομίας, φορολογίας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, συζητήθηκαν τη Δευτέρα (27/1) κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Ο κ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος στη μείωση της φορολογίας που ζητά όλη η αγορά, αποκάλυψε ότι τον Απρίλιο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης και […]

28 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Θέματα οικονομίας, φορολογίας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, συζητήθηκαν τη Δευτέρα (27/1) κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο κ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος στη μείωση της φορολογίας που ζητά όλη η αγορά, αποκάλυψε ότι τον Απρίλιο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης και του ΕΝΦΙΑ, καθώς τότε θα υπάρχει και πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας. Ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ικανοποιητική την τροχιά της ελληνικής οικονομίας, παραδέχθηκε ότι η εικόνα βελτίωσης δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί πλήρως στην καθημερινότητα του πολίτη, τόνισε ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η ανάταξη της μεσαίας τάξης και προχώρησε στην εκτίμηση ότι το 2020 θα είναι καλύτερο από το 2019 στον τομέα της οικονομίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, στοχεύει στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ ετοιμάζει νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, καπνικά προϊόντα και ποτά, κάτι που αναμένεται να γίνει έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Σχετικά με την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, αναγνωρίζει το μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί το επενδυτικό κενό και εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος του θα καλυφθεί από ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024