Βακαλάο πλακί

Υλικά 1 kg. 1 φύλλο μπακαλιάρο ( υγράλατο ) περίπου 4 μέτριες πατάτες 5 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 kg. ντοματίνια 1κ.σ. πελτέ 4 σκελίδες σκόρδο μαϊντανό ψιλοκομμένο ελαιόλαδο αλάτι – πιπέρι στην γεύση Εκτέλεση Αν ο μπακαλιάρος μας θέλει ξαρμύρισμα

Υλικά

1 kg. 1 φύλλο μπακαλιάρο ( υγράλατο ) περίπου

4 μέτριες πατάτες

5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 kg. ντοματίνια

1κ.σ. πελτέ

4 σκελίδες σκόρδο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση

Αν ο μπακαλιάρος μας θέλει ξαρμύρισμα τον ξαρμυρίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε τα σκόρδα και τα ντοματίνια κομμένα στην μέση, αλατίζουμε ελάχιστα και προσθέτουμε το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5΄, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Τις αλατίζουμε ελάχιστα και τις στρώνουμε σε ταψάκι, στρώνουμε πάνω τους το μπακαλιάρο και περιχύνουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε νερό ελαιόλαδο και τον μαϊντανό. Βάζουμε το φαγητό μας στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180ο C, εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

 ΄΄ Στα μονοπάτια των γεύσεων ΄΄

Υλικά

1 kg. 1 φύλλο μπακαλιάρο ( υγράλατο ) περίπου

4 μέτριες πατάτες

5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 kg. ντοματίνια

1κ.σ. πελτέ

4 σκελίδες σκόρδο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση

Αν ο μπακαλιάρος μας θέλει ξαρμύρισμα τον ξαρμυρίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε τα σκόρδα και τα ντοματίνια κομμένα στην μέση, αλατίζουμε ελάχιστα και προσθέτουμε το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5΄, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Τις αλατίζουμε ελάχιστα και τις στρώνουμε σε ταψάκι, στρώνουμε πάνω τους το μπακαλιάρο και περιχύνουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε νερό ελαιόλαδο και τον μαϊντανό. Βάζουμε το φαγητό μας στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180ο C, εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

 ΄΄ Στα μονοπάτια των γεύσεων ΄΄

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *