Λαζάνια με κινόα

Υλικά 1 πακέτο λαζάνια 50 gr. κινόα κόκκινη 50 gr. κινόα άσπρη 200 gr. μανιτάρια porcini κομμένα σε λεπτές φέτες 200 gr. λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 250 gr. σπανάκι πλυμένο, καλά στραγγισμένο και κομμένο 3 κρεμμυδάκια κομμένα ζουλιέν 2 πράσα σε ροδέλες 1 κονσέρβα ντοματάκι κον-κασέ

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
50 gr. κινόα κόκκινη
50 gr. κινόα άσπρη
200 gr. μανιτάρια porcini κομμένα σε λεπτές φέτες
200 gr. λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
250 gr. σπανάκι πλυμένο, καλά στραγγισμένο και κομμένο
3 κρεμμυδάκια κομμένα ζουλιέν
2 πράσα σε ροδέλες
1 κονσέρβα ντοματάκι κον-κασέ
50 ml. ελαιόλαδο
10 gr. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
5 gr. ξερή ρίγανη

για την μπεσαμελ
1 lt. γάλα σόγιας
100 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 gr. σπορέλαιο
5 gr. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
200 gr. τυρί νηστίσιμο
αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Πλένουμε την κινόα και την βράζουμε 1προς 2. Δηλαδή με 2 φλυτζάνια νερό και λίγο αλάτι για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (μόλις βράσει κατεβάζουμε).
Κόβουμε όλα τα λαχανικά ψιλά κομματάκια. Τσιγαρίζουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά το σκόρδο, και το σπανάκι με το χυμό ντομάτας το νερό, αλάτι, πιπέρι, και την κινόα. Πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό γι’ αυτό δεν το βράζουμε πολύ. Μόλις βάλουμε την σάλτσα και πάρει μια βράση το κατεβάζουμε.
μπεσαμέλ : ζεσταίνουμε το λάδι η την μαργαρίνη, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι ανακατεύουμε συνεχεία μόλις ενοποιηθούν προσθέτουμε χλιαρό το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο. Μόλις πήξει σβήνουμε την φωτιά και το κατεβάζουμε από το μάτι.
Βάζουμε λίγη από την μπεσαμέλ στο ταψί απλώνουμε μια σειρά λαζάνια ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα το τυρί και πάλι λαζάνια κλπ. Από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η κρέμα.

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
50 gr. κινόα κόκκινη
50 gr. κινόα άσπρη
200 gr. μανιτάρια porcini κομμένα σε λεπτές φέτες
200 gr. λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
250 gr. σπανάκι πλυμένο, καλά στραγγισμένο και κομμένο
3 κρεμμυδάκια κομμένα ζουλιέν
2 πράσα σε ροδέλες
1 κονσέρβα ντοματάκι κον-κασέ
50 ml. ελαιόλαδο
10 gr. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
5 gr. ξερή ρίγανη

για την μπεσαμελ
1 lt. γάλα σόγιας
100 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 gr. σπορέλαιο
5 gr. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
200 gr. τυρί νηστίσιμο
αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Πλένουμε την κινόα και την βράζουμε 1προς 2. Δηλαδή με 2 φλυτζάνια νερό και λίγο αλάτι για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (μόλις βράσει κατεβάζουμε).
Κόβουμε όλα τα λαχανικά ψιλά κομματάκια. Τσιγαρίζουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά το σκόρδο, και το σπανάκι με το χυμό ντομάτας το νερό, αλάτι, πιπέρι, και την κινόα. Πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό γι’ αυτό δεν το βράζουμε πολύ. Μόλις βάλουμε την σάλτσα και πάρει μια βράση το κατεβάζουμε.
μπεσαμέλ : ζεσταίνουμε το λάδι η την μαργαρίνη, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι ανακατεύουμε συνεχεία μόλις ενοποιηθούν προσθέτουμε χλιαρό το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο. Μόλις πήξει σβήνουμε την φωτιά και το κατεβάζουμε από το μάτι.
Βάζουμε λίγη από την μπεσαμέλ στο ταψί απλώνουμε μια σειρά λαζάνια ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα το τυρί και πάλι λαζάνια κλπ. Από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η κρέμα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *