Μακαρονόπιτα – ΄΄ Στα μονοπάτια των γεύσεων ΄΄

Υλικά 125 gr. μακαρόνια σπαγγέτι Νο 2 6 αυγά 1 lt. γάλα πλήρες 400 gr. φέτα 200 gr. στραγγιστό γιαούρτι 150 gr. κρέμα γάλακτος ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο Πιπέρι στην γεύση Εκτέλεση Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό, κλείνουμε

Υλικά

125 gr. μακαρόνια σπαγγέτι Νο 2

6 αυγά

1 lt. γάλα πλήρες

400 gr. φέτα

200 gr. στραγγιστό γιαούρτι

150 gr. κρέμα γάλακτος

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό, κλείνουμε το καπάκι και μόλις πάρει βράση αλατίζουμε καλά. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που λέει η συσκευασία φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη μισό φλυτζάνι από το νερό. Τα κρυώνουμε κάτω από νερό της βρύσης και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε στο μπολ το νερό που έχουμε κρατήσει, το στραγγιστό γιαούρτι, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά χτυπημένα και τον μαϊντανό λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε μεγάλο ταψί που το έχουμε λαδώσει καλά. Αδειάζουμε τη γέμιση και την πατάμε ελαφρώς.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Στα μονοπάτια των γεύσεων

Υλικά

125 gr. μακαρόνια σπαγγέτι Νο 2

6 αυγά

1 lt. γάλα πλήρες

400 gr. φέτα

200 gr. στραγγιστό γιαούρτι

150 gr. κρέμα γάλακτος

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό, κλείνουμε το καπάκι και μόλις πάρει βράση αλατίζουμε καλά. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που λέει η συσκευασία φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη μισό φλυτζάνι από το νερό. Τα κρυώνουμε κάτω από νερό της βρύσης και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε στο μπολ το νερό που έχουμε κρατήσει, το στραγγιστό γιαούρτι, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά χτυπημένα και τον μαϊντανό λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε μεγάλο ταψί που το έχουμε λαδώσει καλά. Αδειάζουμε τη γέμιση και την πατάμε ελαφρώς.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Στα μονοπάτια των γεύσεων

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *