Σπιτικό Λουκάνικο

Υλικά 1 kg. χοιρινή – πανσέτα 200 gr. πράσο 30 gr. αλάτι 1/2 κ.γ. ρίγανη 1/2 κ.γ. θυμάρι 3 σκελίδες σκόρδο 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι 1/4 κ.γ. μπαχάρι 1/4 κ.γ. κύμινο 1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά Εκτέλεση Η αναλογία λίπους

Υλικά
1 kg. χοιρινή – πανσέτα
200 gr. πράσο
30 gr. αλάτι
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. θυμάρι
3 σκελίδες σκόρδο
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση
Η αναλογία λίπους προς κρέας πρέπει να είναι στο 25%. Το λίπος μας καθορίζει πόσο ζουμερό θα είναι το λουκάνικο.
Περνάμε όλα τα υλικά μας από την μηχανή του κιμά εάν δεν έχουμε μπορούμε να ζητήσουμε από τον χασάπη μας να μας τα περάσει από την μηχανή και να του ζητήσουμε να μας δώσει αντεράκια χοιρινά.
Εάν δεν έχουμε μηχανή μπορούμε τα ψιλοκόψουμε όλα μας τα υλικά με ένα πάρα πολύ καλό μαχαίρι, και σιγά σιγά να τα περάσουμε στο αντεράκι μας αφού πρώτα το έχουμε πλύνει πολύ καλά.

΄΄Στα μονοπάτια των γεύσεων΄΄

Υλικά
1 kg. χοιρινή – πανσέτα
200 gr. πράσο
30 gr. αλάτι
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. θυμάρι
3 σκελίδες σκόρδο
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση
Η αναλογία λίπους προς κρέας πρέπει να είναι στο 25%. Το λίπος μας καθορίζει πόσο ζουμερό θα είναι το λουκάνικο.
Περνάμε όλα τα υλικά μας από την μηχανή του κιμά εάν δεν έχουμε μπορούμε να ζητήσουμε από τον χασάπη μας να μας τα περάσει από την μηχανή και να του ζητήσουμε να μας δώσει αντεράκια χοιρινά.
Εάν δεν έχουμε μηχανή μπορούμε τα ψιλοκόψουμε όλα μας τα υλικά με ένα πάρα πολύ καλό μαχαίρι, και σιγά σιγά να τα περάσουμε στο αντεράκι μας αφού πρώτα το έχουμε πλύνει πολύ καλά.

΄΄Στα μονοπάτια των γεύσεων΄΄

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *