Στα μονοπάτια των γεύσεων ΄΄ ερωτήσεις / απαντήσεις ΄΄ 29/02/2020

΄΄ κάθε εβδομάδα θα απαντώ  σε 10 ερωτήσεις σας, ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την Μαγειρική και την Ζαχαροπλαστική που θα μπορείτε να μου τις στέλνεται μέσω fb https://www.facebook.com/Ex.Consultant.Chefs/ – email: info@paraschosaxiotis.gr, ή σε μήνυμα στο κινητό μου 6948046207, και

΄΄ κάθε εβδομάδα θα απαντώ  σε 10 ερωτήσεις σας, ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την Μαγειρική και την Ζαχαροπλαστική που θα μπορείτε να μου τις στέλνεται μέσω fb https://www.facebook.com/Ex.Consultant.Chefs/ – email: info@paraschosaxiotis.gr, ή σε μήνυμα στο κινητό μου 6948046207, και την επόμενη εβδομάδα θα σας έχω όλες τις απαντήσεις. ΄΄

Αδαμάντιος από Αλίαρτος Για να ωριμάσουν τα αβοκάντο; Εάν αγοράσατε αβοκάντο που δεν είναι τόσο ώριμα, τυλίξτε τα σε εφημερίδες και αφήστε τα στο δωμάτιο.
Δάφνη από Μαντούδι Για να διατηρήσουμε τη φέτα; Βράστε νερό με γάλα και αλάτι και περιχύστε τη. Μετά βάλτε τη σε δοχείο που κλείνει ερμητικά.
Κώστας από Λαμία Για πετυχημένη σπιτική μαρέγκα τη πρέπει να κάνω; Χρησιμοποιείστε φρέσκα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεχωρίστε πολύ προσεκτικά τον κρόκο από τα ασπράδια. Αν τυχόν σπάσει κρόκος μέσα στα ασπράδια, τότε η μαρέγκα δεν θα πετύχει. Επίσης κατά το χτύπημα ρίξτε τους μερικές σταγόνες λεμόνι ή λίγη ζάχαρη άχνη ή λίγες σταγόνες ξύδι.
Γρηγόρης από Σπερχειάδα Για να μη σπάσει το αυγό ενώ το βράζω; Θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι από το ψυγείο. Επίσης βάλτε μέσα στο νερό που βράζει ένα κουταλάκι.
Αποστολία από Λιδωρίκι Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο; Την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξύδι.
Ζαμπέτα από Αταλάντη Η σωστή θερμοκρασία για το τηγάνισμα πια είναι;

 

– Σε μεσαία θερμοκρασία για τηγανητά που περιέχουν πολύ νερό, όπως πατάτες και άλλα λαχανικά

– Σε υψηλή θερμοκρασία για αλευρωμένα ή βουτυρωμένα τρόφιμα

– Σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για μικρού μεγέθους ψαρικά, όπως καλαμαράκια, κροκέτες κ.λπ.

-Τα μπιφτέκια και τα κρέατα χρειάζονται δυνατή φωτιά στην αρχή και μέτρια στο τέλος.

Θεοδώρα  από Κερασοχώρι Πώς να φτιάξετε γκανάζ; Ρίχνετε σε ένα μπολάκι κουβερτούρα σε κομμάτια και χλιαρό γάλα ή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η γκανάζ να αποκτήσει λεία, ομοιόμορφη και γυαλιστερή δομή.
Καισαριανή  από Χαλκίδα Για να μην κόψει η μαγιονέζα; Μπορείτε να σώσετε την κομμένη μαγιονέζα σας σε μπεν μαρί: βάζετε σε μπολ ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, πιπέρι και αλάτι. Κατόπιν, προσθέτετε την μαγιονέζα σιγά-σιγά, χτυπώντας το μίγμα μέχρι να πήξει.
Μαρκέλλα  από Άμφισσα Για να πετύχει το κέικ μου και να φουσκώσει; Πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Αποφεύγετε να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Παυλίνα από Καρπενήσι Για να φουσκώσει ωραία το σουφλέ μου; Κατά την προετοιμασία του σουφλέ όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να μην περιέχουν υγρά και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σπάστε τα αυγά και ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών. Τοποθετήστε το σουφλέ στο φούρνο και ψήστε το σε χαμηλή θερμοκρασία. Καλό θα ήταν να μην ανοίγετε τον φούρνο, ειδικά το πρώτο μισάωρο  του ψησίματος.

Θα συνεχίσουμε από την επόμενη εβδομάδα με νηστίσιμα φαγητά και γλυκά.

΄΄ κάθε εβδομάδα θα απαντώ  σε 10 ερωτήσεις σας, ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την Μαγειρική και την Ζαχαροπλαστική που θα μπορείτε να μου τις στέλνεται μέσω fb https://www.facebook.com/Ex.Consultant.Chefs/ – email: info@paraschosaxiotis.gr, ή σε μήνυμα στο κινητό μου 6948046207, και την επόμενη εβδομάδα θα σας έχω όλες τις απαντήσεις. ΄΄

Αδαμάντιος από Αλίαρτος Για να ωριμάσουν τα αβοκάντο; Εάν αγοράσατε αβοκάντο που δεν είναι τόσο ώριμα, τυλίξτε τα σε εφημερίδες και αφήστε τα στο δωμάτιο.
Δάφνη από Μαντούδι Για να διατηρήσουμε τη φέτα; Βράστε νερό με γάλα και αλάτι και περιχύστε τη. Μετά βάλτε τη σε δοχείο που κλείνει ερμητικά.
Κώστας από Λαμία Για πετυχημένη σπιτική μαρέγκα τη πρέπει να κάνω; Χρησιμοποιείστε φρέσκα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεχωρίστε πολύ προσεκτικά τον κρόκο από τα ασπράδια. Αν τυχόν σπάσει κρόκος μέσα στα ασπράδια, τότε η μαρέγκα δεν θα πετύχει. Επίσης κατά το χτύπημα ρίξτε τους μερικές σταγόνες λεμόνι ή λίγη ζάχαρη άχνη ή λίγες σταγόνες ξύδι.
Γρηγόρης από Σπερχειάδα Για να μη σπάσει το αυγό ενώ το βράζω; Θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι από το ψυγείο. Επίσης βάλτε μέσα στο νερό που βράζει ένα κουταλάκι.
Αποστολία από Λιδωρίκι Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο; Την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξύδι.
Ζαμπέτα από Αταλάντη Η σωστή θερμοκρασία για το τηγάνισμα πια είναι;

 

– Σε μεσαία θερμοκρασία για τηγανητά που περιέχουν πολύ νερό, όπως πατάτες και άλλα λαχανικά

– Σε υψηλή θερμοκρασία για αλευρωμένα ή βουτυρωμένα τρόφιμα

– Σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για μικρού μεγέθους ψαρικά, όπως καλαμαράκια, κροκέτες κ.λπ.

-Τα μπιφτέκια και τα κρέατα χρειάζονται δυνατή φωτιά στην αρχή και μέτρια στο τέλος.

Θεοδώρα  από Κερασοχώρι Πώς να φτιάξετε γκανάζ; Ρίχνετε σε ένα μπολάκι κουβερτούρα σε κομμάτια και χλιαρό γάλα ή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η γκανάζ να αποκτήσει λεία, ομοιόμορφη και γυαλιστερή δομή.
Καισαριανή  από Χαλκίδα Για να μην κόψει η μαγιονέζα; Μπορείτε να σώσετε την κομμένη μαγιονέζα σας σε μπεν μαρί: βάζετε σε μπολ ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, πιπέρι και αλάτι. Κατόπιν, προσθέτετε την μαγιονέζα σιγά-σιγά, χτυπώντας το μίγμα μέχρι να πήξει.
Μαρκέλλα  από Άμφισσα Για να πετύχει το κέικ μου και να φουσκώσει; Πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Αποφεύγετε να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Παυλίνα από Καρπενήσι Για να φουσκώσει ωραία το σουφλέ μου; Κατά την προετοιμασία του σουφλέ όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να μην περιέχουν υγρά και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σπάστε τα αυγά και ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών. Τοποθετήστε το σουφλέ στο φούρνο και ψήστε το σε χαμηλή θερμοκρασία. Καλό θα ήταν να μην ανοίγετε τον φούρνο, ειδικά το πρώτο μισάωρο  του ψησίματος.

Θα συνεχίσουμε από την επόμενη εβδομάδα με νηστίσιμα φαγητά και γλυκά.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *