28 Φεβρουαρίου 2021 09:14

Στα μονοπάτια των γεύσεων ΄΄ ερωτήσεις / απαντήσεις ΄΄ 22/02/2020

΄΄ κάθε εβδομάδα θα απαντώ  σε 10 ερωτήσεις σας, ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την Μαγειρική και την Ζαχαροπλαστική που θα μπορείτε να μου τις στέλνεται μέσω fb https://www.facebook.com/Ex.Consultant.Chefs/ – email: info@paraschosaxiotis.gr, ή σε μήνυμα στο κινητό μου 6948046207, και

΄΄ κάθε εβδομάδα θα απαντώ  σε 10 ερωτήσεις σας, ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την Μαγειρική και την Ζαχαροπλαστική που θα μπορείτε να μου τις στέλνεται μέσω fb https://www.facebook.com/Ex.Consultant.Chefs/ – email: info@paraschosaxiotis.gr, ή σε μήνυμα στο κινητό μου 6948046207, και την επόμενη εβδομάδα θα σας έχω όλες τις απαντήσεις. ΄΄

Χρυσαυγή από Ορχομενό Πως μπορώ να καταψύξω λαχανικά; Τα περισσότερα νωπά λαχανικά και χόρτα, αλλά με αρκετές εξαιρέσεις (π.χ. αρακάς, καρότα, κολοκύθα, μπρόκολο, πιπεριές), πρέπει πρώτα να ζεματίζονται για 1-5’.

Στη συνέχεια τα ρίχνετε σε κρύο νερό με παγάκια, τα στραγγίζετε και τα φυλάτε στην κατάψυξη σε καλά σφραγισμένες αεροστεγείς πλαστικές σακούλες, από τις οποίες αφαιρείτε όλο τον αέρα.

Μαρία από Σχηματάρι Γιατί πιτσιλάει το λάδι όταν τηγανίζουμε; Για να μην «πιτσιλάει» το λάδι όταν τηγανίζουμε ρίχνουμε στο λάδι πριν ακόμα ζεσταθεί λίγο αλάτι.
Κώστας από Ερέτρια Πότε οι πατάτες δεν τρώγονται; μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση; Οι πατάτες είναι εξαιρετικά ωφέλιμες όταν καταναλώνονται βραστές ή ψητές, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C.

Μπορεί όμως να μετατραπούν οι πατάτες από ωφέλιμη τροφή σε δηλητήριο για τον οργανισμό.

Όταν οι πατάτες έχουν πρασινίσει και έχουν βγάλει φύτρες λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους στον ήλιο, τη ζέστη και την υγρασία, δεν πρέπει να καταναλώνονται καθώς μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες στον οργανισμό.

Βούλα από Σκύρο Τι πρέπει να κάνω αν πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό; Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, βγάλτε την.

Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Ελπινίκη από Καρπενήσι Στο επίσημο τραπέζι πως μπορώ να διαλέξω το καλύτερο κρασί για να συνοδεύσω …………… Πρώτα – δεύτερα και γλυκό και κάποιες συνταγές παρακαλώ; Για τις συνταγές θα σου στείλω ότι μου ζητάς.

Με το κρασί !!!!!!!!!.

Πως θα διαλέξεις ένα καλό κρασί;

Ελέγξτε την πίσω ετικέτα περισσότερο από τη μπροστινήΈλεγχοι ή βραβεία είναι κατά κανόνα ένδειξη ενός πολύ καλού κρασιού. Άλλες ενδείξεις είναι τα φρούτα, η διαδικασία ωρίμανσης και η περιοχή.

Εάν δοκιμάσετε το κρασί πριν το αγοράσετε έχει ωραία «δάκρυα». Ξέρετε, αυτές οι σταγόνες που κυλούν στα εσωτερικά τοιχώματα του ποτηριού. Επίσης, να αναζητήσετε να έχει καλό άρωμα. Όσο περισσότερα αρώματα μπορείτε να μυρίσετε, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να είναι καλή η ποιότητα.

Μαρία από Καρπενήσι Τι μπορούμε να κάνουμε αν το κρέας δεν βράζει; Αν το κρέας που βράζετε παραμένει πολύ σκληρό, ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Χριστίνα από Αταλάντη Για να μη μυρίζει το κουνουπίδι; Για να αποφύγετε δυσάρεστες οσμές, μπορείτε να ρίξετε στο νερό μισό λεμόνι ή μια φέτα ψωμί.
Γιάννης από Άμφισσα Για να μαλακώσει το χταπόδι στο βράσιμο; Το χταπόδι μαλακώνει εάν ρίξετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.
Κορίννα  από Άμφισσα Για να αφαιρέσoυμε όλο το λίπος από το σπιτικό ζωμό; Βάλτε το ζωμό στο ψυγείο. Όταν τον βγάλετε θα έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια ένα στρώμα από παγωμένο λίπος, το οποίο στη συνέχεια μπορείτε πολύ εύκολα να αφαιρέσετε.
Γιάννα από Καρπενήσι Για τραγανή ζύμη πίτσας; Για να κάνετε πιο γευστική και τραγανή τη σπιτική σας πίτσα, βάλτε στη ζύμη λίγη ζάχαρη.

Και για την άλλη εβδομάδα θα ασχοληθούμε με την  Καθαρά Δευτέρα που πλησιάζει.

΄΄ κάθε εβδομάδα θα απαντώ  σε 10 ερωτήσεις σας, ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την Μαγειρική και την Ζαχαροπλαστική που θα μπορείτε να μου τις στέλνεται μέσω fb https://www.facebook.com/Ex.Consultant.Chefs/ – email: info@paraschosaxiotis.gr, ή σε μήνυμα στο κινητό μου 6948046207, και την επόμενη εβδομάδα θα σας έχω όλες τις απαντήσεις. ΄΄

Χρυσαυγή από Ορχομενό Πως μπορώ να καταψύξω λαχανικά; Τα περισσότερα νωπά λαχανικά και χόρτα, αλλά με αρκετές εξαιρέσεις (π.χ. αρακάς, καρότα, κολοκύθα, μπρόκολο, πιπεριές), πρέπει πρώτα να ζεματίζονται για 1-5’.

Στη συνέχεια τα ρίχνετε σε κρύο νερό με παγάκια, τα στραγγίζετε και τα φυλάτε στην κατάψυξη σε καλά σφραγισμένες αεροστεγείς πλαστικές σακούλες, από τις οποίες αφαιρείτε όλο τον αέρα.

Μαρία από Σχηματάρι Γιατί πιτσιλάει το λάδι όταν τηγανίζουμε; Για να μην «πιτσιλάει» το λάδι όταν τηγανίζουμε ρίχνουμε στο λάδι πριν ακόμα ζεσταθεί λίγο αλάτι.
Κώστας από Ερέτρια Πότε οι πατάτες δεν τρώγονται; μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση; Οι πατάτες είναι εξαιρετικά ωφέλιμες όταν καταναλώνονται βραστές ή ψητές, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C.

Μπορεί όμως να μετατραπούν οι πατάτες από ωφέλιμη τροφή σε δηλητήριο για τον οργανισμό.

Όταν οι πατάτες έχουν πρασινίσει και έχουν βγάλει φύτρες λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους στον ήλιο, τη ζέστη και την υγρασία, δεν πρέπει να καταναλώνονται καθώς μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες στον οργανισμό.

Βούλα από Σκύρο Τι πρέπει να κάνω αν πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό; Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, βγάλτε την.

Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Ελπινίκη από Καρπενήσι Στο επίσημο τραπέζι πως μπορώ να διαλέξω το καλύτερο κρασί για να συνοδεύσω …………… Πρώτα – δεύτερα και γλυκό και κάποιες συνταγές παρακαλώ; Για τις συνταγές θα σου στείλω ότι μου ζητάς.

Με το κρασί !!!!!!!!!.

Πως θα διαλέξεις ένα καλό κρασί;

Ελέγξτε την πίσω ετικέτα περισσότερο από τη μπροστινήΈλεγχοι ή βραβεία είναι κατά κανόνα ένδειξη ενός πολύ καλού κρασιού. Άλλες ενδείξεις είναι τα φρούτα, η διαδικασία ωρίμανσης και η περιοχή.

Εάν δοκιμάσετε το κρασί πριν το αγοράσετε έχει ωραία «δάκρυα». Ξέρετε, αυτές οι σταγόνες που κυλούν στα εσωτερικά τοιχώματα του ποτηριού. Επίσης, να αναζητήσετε να έχει καλό άρωμα. Όσο περισσότερα αρώματα μπορείτε να μυρίσετε, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να είναι καλή η ποιότητα.

Μαρία από Καρπενήσι Τι μπορούμε να κάνουμε αν το κρέας δεν βράζει; Αν το κρέας που βράζετε παραμένει πολύ σκληρό, ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Χριστίνα από Αταλάντη Για να μη μυρίζει το κουνουπίδι; Για να αποφύγετε δυσάρεστες οσμές, μπορείτε να ρίξετε στο νερό μισό λεμόνι ή μια φέτα ψωμί.
Γιάννης από Άμφισσα Για να μαλακώσει το χταπόδι στο βράσιμο; Το χταπόδι μαλακώνει εάν ρίξετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.
Κορίννα  από Άμφισσα Για να αφαιρέσoυμε όλο το λίπος από το σπιτικό ζωμό; Βάλτε το ζωμό στο ψυγείο. Όταν τον βγάλετε θα έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια ένα στρώμα από παγωμένο λίπος, το οποίο στη συνέχεια μπορείτε πολύ εύκολα να αφαιρέσετε.
Γιάννα από Καρπενήσι Για τραγανή ζύμη πίτσας; Για να κάνετε πιο γευστική και τραγανή τη σπιτική σας πίτσα, βάλτε στη ζύμη λίγη ζάχαρη.

Και για την άλλη εβδομάδα θα ασχοληθούμε με την  Καθαρά Δευτέρα που πλησιάζει.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *