Πρόταση για μείωση της φορολογίας κύριας κατοικίας

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, όπου πρότεινε την “μείωση φορολογίας μισθωμάτων πρώτης κατοικίας” που παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Συνέδριο των ιδιοκτητών ακινήτων. Η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε επίσης να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να του παρουσιάσει τις προτάσεις για μεταρρύθμιση της φορολογίας των ιδιοκτητών ακινήτων. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά […]

4 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, όπου πρότεινε την “μείωση φορολογίας μισθωμάτων πρώτης κατοικίας” που παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Συνέδριο των ιδιοκτητών ακινήτων. Η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε επίσης να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να του παρουσιάσει τις προτάσεις για μεταρρύθμιση της φορολογίας των ιδιοκτητών ακινήτων.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά την έγκριση της σχετικής πρότασης στο πλαίσιο των φορολογικών ελαφρύνσεων που σχεδιάζονται, δηλώνοντας ότι θα αποτελέσει ιστορική κοινωνική μεταρρύθμιση που θα έχει θετικά αποτελέσματα άμεσα όλες τις εμπλεκόμενες πρόσωπα.

Πιο συγκεκριμένα, θα ωφελήσει τους ενοικιαστές κατοικιών, αυξάνοντας τον αριθμό προσφερόμενων κατοικιών, τους ιδιοκτήτες με την εξομάλυνση των φορολογικών επιβαρύνσεων, τους ιδιοκτήτες σύντομων ενοικιάσεων σε περιοχές που δεν προσφέρονται για τουριστική εκμετάλλευση, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο “γιατί η δημοσιονομική απώλεια θα υπερκαλυφθεί από τη φορολόγηση δεκάδων χιλιάδων νέων μισθώσεων κύριας κατοικίας.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024