Ο Παναγιώτης Μάργαρης στην Λιβαδειά

ο Art Cafe Αστραδενή έχει την τιμή να υποδέχεται την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου τον διεθνούς φήμης κλασικό κιθαρίστα και συνθέτη Παναγιώτη Μάργαρη.   Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Ο βραβευμένος από την UNESCO για την προσφορά του στον πολιτισμό θα μας παρουσιάζει από την σκηνή του Art Cafe Αστραδενή, τη νέα του μουσική παράσταση με τίτλο […]

5 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

ο Art Cafe Αστραδενή έχει την τιμή να υποδέχεται την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου τον διεθνούς φήμης κλασικό κιθαρίστα και συνθέτη Παναγιώτη Μάργαρη.

 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Ο βραβευμένος από την UNESCO για την προσφορά του στον πολιτισμό θα μας παρουσιάζει από την σκηνή του Art Cafe Αστραδενή, τη νέα του μουσική παράσταση με τίτλο “Πρελούδιο στον έρωτα”. Μια καλλιτεχνική μυσταγωγία γεμάτη νότες και ηχοχρώματα, βγαλμένη μέσα από την μοναδική μαγεία της κλασικής κιθάρας. Το “Πρελούδιο στον έρωτα” σηματοδοτεί ένα διαχρονικό ταξίδι προς την ψυχή, το πάθος, την αγάπη, την εσωτερική τρικυμία, την γαλήνη και την συναισθηματική ολοκλήρωση.

Σε αυτό το νέο του μουσικό εγχείρημα, ο βραβευμένος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, θα μας παρουσιάσει κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του. Πιο συγκεκριμένα, διασκευές του σε υπέροχες μουσικές των Ennio Morricone, Nino Rota, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Sting, Beatles, Rolling Stones κ.α.

Ιδιαίτερη στιγμή της παράστασης, αποτελεί η παρουσίαση του νέου του άλμπουμ με τον ομώνυμο τίτλο, το οποίο αποτελείται κατά κύριο λόγο από δικές του συνθέσεις. Το “Πρελούδιο στον έρωτα” είναι ένα σπάνιο ρεσιτάλ για κλασική κιθάρα και θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στις 22:00, θα κάνει στάση στο Art Cafe Αστραδενή και υπόσχεται να ταξιδέψει το κοινό σε μοναδικά μουσικά μονοπάτια!

Τηλέφωνο Κρατήσεων:2261 100920. Είσοδος: 12€».

Βιογραφία

Ο Παναγιώτης Μάργαρης είναι Έλληνας κιθαρίστας και συνθέτης. Γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1971 στην Αθήνα και σπούδασε κλασική κιθάρα και ανώτατα θεωρητικά. Τον Ιούνιο του 2000 του απονεμήθηκε το δίπλωμα κλασικής κιθάρας με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο εξαιρετικής επίδοσης. Ξεκίνησε να εμφανίζεται σε συναυλίες το 1990 και από τότε έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει περίπου 1700 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αφρική.

Έχει ηχογραφήσει 15 προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα εκ των οποίων έφτασαν στο top10 των επίσημων Ελληνικών charts της IFPI. Οι συνολικές πωλήσεις της δισκογραφίας του έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Ειδικά το album που ηχογράφησε το 2012 με τίτλο «Rock Of My Soul», θεωρείται πρωτοποριακό και καινοτομικό, μιας και ένωσε μέσω των διασκευών του την κλασική κιθάρα με την Rock μουσική. Το 2005 και 2006 του απονεμήθηκαν τα μουσικά βραβεία Αρίων (Καλύτερο ορχηστρικό άλμπουμ της Ελλάδας) για τα cd «Cafe de l’ art – Cinema» και «Cafe de l’ art – Τσιτσάνης – Βαμβακάρης» αντίστοιχα.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως: Μίκης Θεοδωράκης, Al Di Meola, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Σταμάτης Κραουνάκης, Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Λεοντής, Μάριος Φραγκούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης κ.α.

Με αφορμή την δισκογραφική δουλειά «Ο Παναγιώτης Μάργαρης ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη», ο σημαντικότερος συνθέτης της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας Μίκης Θεοδωράκης έγραψε για τον Παναγιώτη Μάργαρη: «Αγαπητέ μου Παναγιώτη, άκουσα την τελική μορφή της δουλειάς σου και σπεύδω να σ’ ευχαριστήσω και να σε συγχαρώ. Σεβάστηκες απόλυτα το έργο μου και προχώρησες με φαντασία και ευρηματικότητα, αναδεικνύοντας την κιθάρα σε κορυφαίο όργανο μουσικής έκφρασης, εκμεταλλευόμενος όλα τα πλούσια στοιχεία της που αναδείξανε όλες τις πτυχές της μουσικής μου. Σε χαιρετώ με αγάπη, Μίκης Θεοδωράκης»

Ο Παναγιώτης Μάργαρης διδάσκει κλασική κιθάρα στην Αθήνα. Από την τάξη του, έχουν αποφοιτήσει πολλοί αξιόλογοι κιθαριστές.

Τον Ιούλιο του 2017 βραβεύτηκε από την UNESCO για την προσφορά του στον πολιτισμό.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΗ

1995 – “Στης νύχτας το φως” (PROTASIS)

1999 – “Café de l’ art 1” (EROS MUSIC)

2000 – “Δίχως πυξίδα” (EROS MUSIC)

2000 – “Café de ‘l art 2” (EROS MUSIC)

2002 – “Café de ‘l art 3” (EROS MUSIC)

2003 – “Manos Hadjidakis ballads” (EROS MUSIC)

2003 – “Café de ‘l art 4 – Cinema” (EROS MUSIC)

2005 – “Café de ‘l art 5 – Τσιτσάνης, Βαμβακάρης” (EROS MUSIC)

2007 – “Το τραγούδι της πεταλούδας” (LEGEND)

2008 – “Café de ‘l art 6 – Passion” (LEGEND)

2011 – “Duende” (LYRA)

2012 – “Rock of my soul” (POLYMUSIC)

2014 – “Με τη μαγεία της κιθάρας” (POLYMUSIC)

2017 – “Ταξίδια ψυχής” (POLYMUSIC)

2017 – “Ο Παναγιώτης Μάργαρης ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη” (POLYMUSIC)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024