Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας του παραρτήματος Χαλκίδος

Στο Δημοτικό Θέατρο «Παπαδημητρίου» Χαλκίδος, το απόγευμα της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου 2020, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Χαλκίδα, κ. Δημητρίου Αναγνώστου, στην εκδήλωση «Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου-Νεότερα δεδομένα-Αισιόδοξα μηνύματα». Η εκδήλωση περιλάμβανε επίκαιρες ομιλίες διακεκριμένος ιατρών της Χαλκίδος και μουσικό κλείσιμο […]

6 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Στο Δημοτικό Θέατρο «Παπαδημητρίου» Χαλκίδος, το απόγευμα της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου 2020, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Χαλκίδα, κ. Δημητρίου Αναγνώστου, στην εκδήλωση «Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου-Νεότερα δεδομένα-Αισιόδοξα μηνύματα».

Η εκδήλωση περιλάμβανε επίκαιρες ομιλίες διακεκριμένος ιατρών της Χαλκίδος και μουσικό κλείσιμο από QuintetoForma”, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Πέτρου Πρόκου.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσεκλήθη να κλείσει την εκδήλωση και αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης μίλησε για την σπουδαιότητα της ιατρικής επιστήμης, αλλά και για την υψηλή θέση της μέσα στην Αγία Γραφή, όπου μας συνιστά να τιμούμε τον ιατρό: «Τίμα ιατρόν προς τας χρείας αυτού τιμαίς αυτού, και γαρ αυτόν έκτισε Κύριος· παρά γαρ Υψίστου εστίν ίασις» (Σειράχ 38, 1-2). Επίσης, ανέφερε ότι η πίστη στον Θεό δεν καταργεί την ιατρική επιστήμη, ούτε η ιατρική μπορεί να καταργήσει την πίστη, αλλά θα πρέπει να συμβαδίζουν αρμονικά με σκοπό την καλύτερη επίτευξη της θεραπείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024