Η ανακοίνωση του νομαρχιακού τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Βοιωτίας για την απεργία στις 18 Φεβρουαρίου

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση προς διαβούλευση και ψήφιση αποτελεί τη συνέχιση των μνημονιακών νόμων της περιόδου 2010-2019. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για πλήρη κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/2016), αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως με μικρές μόνο αλλαγές στα ποσοστά αναπλήρωσης για υπαλλήλους με περισσότερα από 30 […]

10 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση προς διαβούλευση και ψήφιση αποτελεί τη συνέχιση των μνημονιακών νόμων της περιόδου 2010-2019. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για πλήρη κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/2016), αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως με μικρές μόνο αλλαγές στα ποσοστά αναπλήρωσης για υπαλλήλους με περισσότερα από 30 έτη  υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα:

 

  • Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 έτη υπηρεσίας, όπως ψηφίστηκαν με τον Ν.4336/2015 (τρίτο μνημόνιο). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων.
  • Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις (κοντά 50%) και στο εφάπαξ (κοντά στο 40%).
  • Η επικουρική ασφάλιση ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ ανοίγοντας δρόμο μελλοντικά για την πλήρη κατάργησή της.
  • Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των «κλεμμένων» ή σταδιακή αποκατάσταση
  • Διατηρούνται τα απαράδεκτα ποσοστά αναπλήρωσης  του νόμου Κατρούγκαλου και ιδιαίτερα για όσους υπαλλήλους έχουν μέχρι 30 έτη υπηρεσίας.
  • Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για «επιστροφή» της 13ης & 14ης σύνταξης που περικόπηκαν κατά την περίοδο 2010-2012.
  • Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για μείωση των ορίων ηλικίας στους εργαζόμενους στα ΒΑΕ, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν.3075/2002).

 

Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την λεηλατήσει. Απέναντι σε αυτή την πολιτική, το νομαρχιακό τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Βοιωτίας καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020.  

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) και των προηγούμενων αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Πλήρη κρατική εγγύηση των συντάξεων.
  • Δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

 

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Βοιωτίας της ΑΔΕΔΥ

 

 

Ο Πρόεδρος                                          Ο  Γραμματέας

 

Σπυρίδων Βαζούρας                               Νικόλαος Μπούρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024