,

Άγιος Βαλεντίνος: Επιχείρηση ημερών με τζίρο δισεκατομμυρίων!

Στις 14 Φεβρουαρίου, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μαζί με τους ερωτευμένους όλης της Γης, γιορτάζουν και τα απανταχού… ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία και κοσμηματοπωλεία, καθώς οι τζίροι τους χτυπάνε «κόκκινο». Ενδεικτικά: Περίπου 35 εκατομμύρια κουτιά με σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς πωλούνται παγκοσμίως. Περισσότερα από 1.000 γράμματα καταφτάνουν κάθε χρόνο στη Βερόνα, την πόλη του Ρωμαίου και […]

13 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Στις 14 Φεβρουαρίου, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μαζί με τους ερωτευμένους όλης της Γης, γιορτάζουν και τα απανταχού… ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία και κοσμηματοπωλεία, καθώς οι τζίροι τους χτυπάνε «κόκκινο».

Ενδεικτικά:

  • Περίπου 35 εκατομμύρια κουτιά με σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς πωλούνται παγκοσμίως.
  • Περισσότερα από 1.000 γράμματα καταφτάνουν κάθε χρόνο στη Βερόνα, την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, έχοντας ως παραλήπτη τη σαιξπηρική ηρωίδα.
  • Πάνω από 180 εκατομμύρια κάρτες με ερωτικές ευχές και όρκους αγάπης ανταλλάσσονται τη συγκεκριμένη ημέρα.
  • Υπολογίζεται ότι 196 εκατομμύρια τριαντάφυλλα δωρίζονται.
  • Περίπου 220.000 προτάσεις γάμων γίνονται στις 14 Φεβρουαρίου.

Τα πιο δημοφιλή δώρα που προσφέρονται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου:

  • Οι ευχετήριες κάρτες κρατούν τα σκήπτρα με ποσοστό 52,1%.

Ακολουθούν οι σοκολάτες με 47,5%, τα ρομαντικά δείπνα με 34,6%, τα λουλούδια με 34,3%, τα κοσμήματα με 17,3%, τα σέξι εσώρουχα με 14,4, οι δωροεπιταγές με 12,6% και διάφορα άλλα δώρα με 11,2%.

Αξιοπερίεργα:

  • Το 53% των γυναικών, δηλώνουν ότι θα χωρίσουν εάν δεν λάβουν από τον σύντροφό τους δώρο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
  • Υπολογίζεται ότι 11.000 εγκυμοσύνες ξεκινούν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.
  • Το 14% των γυναικών στέλνουν λουλούδια στον εαυτό τους.

H γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, είναι αναμφίβολα μια από τις πιο εμπορικές γιορτές, με τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων. Στην Ελλάδα, οι ερωτευμένοι είναι πολύ πιο συγκρατημένοι στις δαπάνες τους. Σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, οι αποίοι σκοπεύουν να ξοδέψουν 20,7 δισ. δολάρια σε σοκολάτες, γλυκά, κοσμήματα και λουλούδια, αυξάνοντας τα έξοδα κατά 6% σε σύγκριση με το 2018. Εκτιμάται ότι φέτος, στις ΗΠΑ, θα γίνουν αποστολές δώρων αξίας 33 εκατ. δολαρίων.

Υπολογίζεται πως ο μέσος Αμερικανός αναμένεται να ξοδέψει περίπου 162 δολάρια εκείνη την ημέρα. Οι καταναλωτές ηλικίας 35-44 είναι εκείνοι που… τιμούν ιδιαίτερα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου καθώς ξοδεύουν περίπου 279 δολάρια, με τις ηλικίες 25-34 να ακολουθούν με 239 δολάρια σε έξοδα. Όμως και οι ζωόφιλοι αναμένεται να είναι από τους πολυέξοδους της συγκεκριμένης ημέρας καθώς υπολογίζεται πως θα δαπανήσουν συνολικά 886 εκατ. δολάρια.

Στην ευρωπαϊκή όχθη του Ατλαντικού, στη Βρετανία με το Brexit να βρίσκεται ante portas, οι δαπάνες για τους ερωτευμένους αναμένεται να ξεπεράσουν τα 600 εκατ. λίρες, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,1% από το 2018.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι Έλληνες ερωτευμένοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις περσινές δαπάνες που κυμάνθηκαν στα 43,6 ευρώ, με ένα μεγάλο ποσοστό να προτιμά την αγορά γλυκών για την συγκεκριμένη ημέρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024