Η Αστυνομία ερευνά το “βάσιμο” της καταγγελίας ανήλικης Ρομά για κακοποίηση της

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση που διενεργούν οι αστυνομικοί του τμήματος Ορχομενού στη Βοιωτία για όσα ισχυρίζεται μια 15χρονη Ρομά, ότι το έσκασε από το σπίτι όπου συζούσε με έναν συνομήλικό της που είχαν κλεφτεί ,όπως συνηθίζεται στην φυλή τους, επειδή υφίστατο βασανισμούς και κακοποίηση. Το κορίτσι «κλέφτηκε» με τον επίσης Ρομά σύντροφό της […]

13 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση που διενεργούν οι αστυνομικοί του τμήματος Ορχομενού στη Βοιωτία για όσα ισχυρίζεται μια 15χρονη Ρομά, ότι το έσκασε από το σπίτι όπου συζούσε με έναν συνομήλικό της που είχαν κλεφτεί ,όπως συνηθίζεται στην φυλή τους, επειδή υφίστατο βασανισμούς και κακοποίηση.

Το κορίτσι «κλέφτηκε» με τον επίσης Ρομά σύντροφό της και έφυγε από το σπίτι της σε περιοχή της Φθιώτιδας τον περασμένο Δεκέμβριο για να ζήσει μαζί του στον Ορχομενό. Όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες της, η οικογένεια του φίλου της είχε παρακρατήσει το κινητό της και την κρατούσε αιχμάλωτη, χωρίς να την αφήνει να επικοινωνήσει με τη μητέρα της.

Η 15χρονη υποστήριξε ακόμη ότι την κακοποιούσαν ξυλοκοπώντας την και ότι είχαν σβήσει τσιγάρα πάνω στο σώμα της! Οι αστυνομικοί στους οποίους υπέβαλε την καταγγελία το απόγευμα της Τετάρτης ο, ενώ ζήτησαν να εξεταστεί η ανήλικη από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί πού οφείλονται τα σημάδια στο σώμα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024