Ιμάμης του Ισλαμικού Κράτους στις φυλακές Δομοκού

Στις φυλακές Δομοκού κρατείται από τον Οκτώβριο του 2019, οπότε και απολογήθηκε, ο 27χρονος Σύρος Ahmad A. που στις αρχές του περασμένου Ιουνίου έφτασε στην Κω από τα παράλια της Τουρκίας, μαζί με τον μόλις δύο ετών γιο του. Ο νεαρός Σύρος εμφανίζεται σε 12λεπτο βίντεο, όπου ιμάμηδες του Ισλαμικού Κράτους προπαγανδίζουν τον νόμο της σαρίας: «Η […]

17 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Στις φυλακές Δομοκού κρατείται από τον Οκτώβριο του 2019, οπότε και απολογήθηκε, ο 27χρονος Σύρος Ahmad A. που στις αρχές του περασμένου Ιουνίου έφτασε στην Κω από τα παράλια της Τουρκίας, μαζί με τον μόλις δύο ετών γιο του.

Ο νεαρός Σύρος εμφανίζεται σε 12λεπτο βίντεο, όπου ιμάμηδες του Ισλαμικού Κράτους προπαγανδίζουν τον νόμο της σαρίας: «Η τιμωρία αυτού που έχει πιει αλκοόλ προστατεύει το μυαλό. Με την τιμωρία των κλοπών προστατεύονται οι περιουσίες. Με την τιμωρία της πορνείας προστατεύεται η αξιοπρέπεια».

Λίγες ημέρες μετά την είσοδό του στην Ελλάδα, ο Ahmad A. έδωσε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπου παραδέχθηκε πως υπήρξε μέλος του Ισλαμικού Κράτους για διάστημα τεσσάρων ετών, από την Φεβρουάριο του 2013. «Θέλω να πω την αλήθεια και δεν έχω πρόβλημα να πάω φυλακή, αρκεί να έχω στη συνέχεια μια κανονική ζωή» είπε στην αρχή της κατάθεσής του στους αστυνομικούς και στη συνέχεια περιέγραψε την εμπειρία του ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Τρεις μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2019, εις βάρος του 27χρονου που στο μεταξύ είχε μεταφερθεί και κρατείτο στην Αμυγδαλέζα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση», «διέγερση μέσω Διαδικτύου σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης» κ.ά. Απολογούμενος, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν δυνατό να αντιληφθεί μεμιάς τις ακραίες θέσεις της οργάνωσης, ενώ επανέλαβε όσα είχε πει στην πρώτη του κατάθεση.

Από την τελευταία του κατάθεση έως και σήμερα ο Ahmad κρατείται στις φυλακές Δομοκού, εν αναμονή της δίκης, ενώ ο φροντίδα του γιου του ανετέθη σε κοινωνικό ίδρυμα.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024