Συνεργασία Δήμων Καρύστου, Λαυρεωτικής και Ραφήνας- Πικερμίου

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημαρχείο Καρύστου διεξήχθη συνάντηση των Δημάρχων Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλου, Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρη Λουκά και Ραφήνας- Πικερμίου, κ. Βαγγέλη Μπουρνούς, συνάντηση από την οποία προέκυψε η κοινή πεποίθηση περί ανάγκης χάραξης κοινής αναπτυξιακής στρατηγικής με επίκεντρο τους δημότες. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η ένωση δυνάμεων μέσα από την διαβούλευση […]

17 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημαρχείο Καρύστου διεξήχθη συνάντηση των Δημάρχων Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλου, Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρη Λουκά και Ραφήνας- Πικερμίου, κ. Βαγγέλη Μπουρνούς, συνάντηση από την οποία προέκυψε η κοινή πεποίθηση περί ανάγκης χάραξης κοινής αναπτυξιακής στρατηγικής με επίκεντρο τους δημότες.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η ένωση δυνάμεων μέσα από την διαβούλευση για την σύσταση ενός «οδικού χάρτη» και την δημιουργία ενός αναπτυξιακού εργαλείου, με κύριο ενοποιητικό στοιχείο τις κοινές αναπτυξιακές δυνατότητες διασύνδεσης που παρέχουν στους δήμους τα λιμάνια που απλώνονται σε έναν νοητό ομόκεντρο κύκλο. Οι βασικοί άξονες που τέθηκαν στην συζήτηση αφορούν την δημιουργία μιας ισχυρής τοπικής οικονομίας μέσα από την αξιοποίηση των παραθαλάσσιων ζωνών καθώς και τη δημιουργία αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης.

Κεντρικός στόχος αυτής της προσπάθειας θα είναι η δημιουργία προοπτικής ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού και της αναψυχής, στις προοπτικές αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας με εμφανείς τις διαστάσεις του σεβασμού στην πολιτιστική κληρονομιά , στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αξιοποίηση των τοπικών ανθρώπινων πόρων.

Βασική πεποίθηση και των τριών δημάρχων είναι, ότι η ένωση δυνάμεων οδηγεί στην ανάπτυξη και πως η αυτοδιοίκηση αποτελεί τη γνήσια έκφραση της φωνής των δημοτών. «Η Τοπική ανάπτυξη ανήκει στους πολίτες», δήλωσαν οι δήμαρχοι.

Πηγή: eviaportal.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024