Αφιερωμένη στις Θερμοπύλες η «Ανοπαία Ατραπός 2020»

Οι Θερμοπύλες εμπνέουν 2500 χρόνια μετά ! Τον 11ο Ορεινό αγώνα τρεξίματος, «Ανοπαία Ατραπός», διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων την Κυριακή 3 Μαΐου. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται από τις αρχές Μαρτίου. Η φετινή διοργάνωση, ωστόσο, διαθέτει μια μοναδική ιδιαιτερότητα. «Φέτος τιμάμε τα 2500 χρόνια από την ιστορική μάχη.Η ιστορία […]

18 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Οι Θερμοπύλες εμπνέουν 2500 χρόνια μετά !

Τον 11ο Ορεινό αγώνα τρεξίματος, «Ανοπαία Ατραπός», διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων την Κυριακή 3 Μαΐου. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται από τις αρχές Μαρτίου. Η φετινή διοργάνωση, ωστόσο, διαθέτει μια μοναδική ιδιαιτερότητα.

«Φέτος τιμάμε τα 2500 χρόνια από την ιστορική μάχη.Η ιστορία και ο θρύλος διαπλέκονται στο μονοπάτι αυτό με τον πιο ηρωικό σταθμό της παγκόσμιας διαδρομής ,τις Θερμοπύλες. Ο Γερμανός ιστορικός Manuel Andrack το επέλεξε το 2015 σαν ένα από τα 15 μονοπάτια που σημάδεψαν την παγκόσμια ιστορία. Έτσι το περπάτησε και το συμπεριέλαβε στο βιβλίο του που έγινε αμέσως best seller.

Στην Ανοπαία Ατραπό όραση, ζωτική ενέργεια, αποθέωση της φύσης, υπαρξιακό βίωμα, όλα συνθέτουν τη μνήμη όχι απλά ως ιστορικό μέγεθος αλλά ως θρίαμβο της ανθρώπινης ψυχής και της συνειδητής επιλογής της θυσίας, έναντι της υποταγής και της δούλωσης.

Έτσι τρέχοντας στην Ανοπαία Ατραπό στις 3/5/2020 δε θυμάμαι μόνο αλλά παράλληλα κλίνω το γόνυ, τιμώ και εμπνέομαι!», αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος.

(Οι εγγραφές αναμένονται να ξεκινήσουν αρχές Μάρτη)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024