,

Μουσικό Σχολείο Λαμίας: Με τραγούδια υποδέχθηκαν τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών

Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών  μετέβη στο Μουσικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλεως, κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού κ. Νικολάου Τζίμα, του Διδακτικού προσωπικού και του Συλλόγου των Διδασκόντων,  όπου είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με όλους και κυρίως μια όμορφη επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους οποίους και απηύθυνε […]

19 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών  μετέβη στο Μουσικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλεως, κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού κ. Νικολάου Τζίμα, του Διδακτικού προσωπικού και του Συλλόγου των Διδασκόντων,  όπου είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με όλους και κυρίως μια όμορφη επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους οποίους και απηύθυνε πατρικό λόγο αγάπης, αισιοδοξίας και ελπίδος.  

Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με πολύ ενθουσιασμό,  από τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι με πολλή αγάπη του χάρισαν όμορφα τραγούδια.

Απευθυνόμενος στα παιδιά τα κάλεσε να έχουν υψηλά τον πήχη των ονείρων και των οραμάτων τους, αλλά να μην είναι προσκολλημένα και εξαρτημένα σε αυτά.

«Πάνω από όλα παιδιά μου να έχετε εμπιστοσύνη στον Θεό, ο Οποίος μας αγαπά και ο Οποίος ξέρει καλύτερα από μας τι είναι το καλό για μας, πότε και με ποιο τρόπο. Εμείς θα ακουμπάμε στο Θεό τα όνειρά μας, τις ελπίδες μας και τις σκέψεις μας, αλλά θα Τον εμπιστευόμαστε συγχρόνως ώστε να επιτρέψει αυτό, που είναι το καλύτερο για μας», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος για αρκετή ώρα είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με τους καθηγητές και το διδακτικό προσωπικό και τους πρότεινε συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και του Μουσικού Σχολείου και μάλιστα κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής εξέφρασε την επιθυμία του, σε μία Ιερά Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο να ψάλλουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του μουσικού σχολείου.

Ακόμη τους πρότεινε να συμμετέχουν από κοινού στις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση και αντάλλαξαν πολλές απόψεις περί αυτού του θέματος, μία πρόταση η οποία έγινε δεκτή με πολύ θετικότητα και ενθουσιασμό .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024