Οι Αρχοντοχωριάτες και ο Γκαβόγιαννος

Εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες, με μάσκες αλά anonymous, θα κατακλύσουν τους δρόμους του Ομφαλού της Γης, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Δελφοί έχουν να προσφέρουν πολλά περισσότερα εκτός των αρχαίων και της ιστορίας που κουβαλούν εδώ και πολλούς αιώνες. Μία παράδοση πολλών δεκαετιών στην οποία αποτυπώνονται οι κοινωνικές διαφορές και συνθήκες μίας εποχής που τείνει […]

20 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες, με μάσκες αλά anonymous, θα κατακλύσουν τους δρόμους του Ομφαλού της Γης, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Δελφοί έχουν να προσφέρουν πολλά περισσότερα εκτός των αρχαίων και της ιστορίας που κουβαλούν εδώ και πολλούς αιώνες.

Μία παράδοση πολλών δεκαετιών στην οποία αποτυπώνονται οι κοινωνικές διαφορές και συνθήκες μίας εποχής που τείνει να ξεχαστεί, μαζί με τις παραδόσεις της.

Ο Γκαβόγιαννος είναι ο αντί-ήρωας ενός δελφικού μύθου που αδικημένος για την εργασία που προσέφερε και έχοντας απορριφθεί από τη νέα που αγάπησε μαγεύει το χωριό καρφώνοντας πασσάλους στις τέσσερις άκρες του με την κατάρα να μην δει ποτέ προκοπή. Εκτός αν οι κάτοικοι ανακαλύψουν τους πασσάλους και τους αφαιρέσουν!

 

Κυριακή της Αποκριάς 01/03, Ώρα έναρξης 18:30, πλατεία Λεκαριάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024