,

Τεχνητή νοημοσύνη ανακάλυψε νέο ισχυρό αντιβιοτικό

Ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό (halicin) ανακάλυψε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο MIT στις ΗΠΑ. Το νέο αντιβιοτικό, όχι μόνο μπορεί να καταστρέψει πολλά είδη βακτηρίων σε άλλα αντιβιοτικά, αλλά αποτελεί και το πρώτο που βρίσκει η τεχνητή νοημοσύνη εκ του μηδενός. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου, δήλωσαν αισιόδοξοι πως το νέο αυτό σύστημα θα καταφέρει […]

21 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό (halicin) ανακάλυψε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο MIT στις ΗΠΑ.

Το νέο αντιβιοτικό, όχι μόνο μπορεί να καταστρέψει πολλά είδη βακτηρίων σε άλλα αντιβιοτικά, αλλά αποτελεί και το πρώτο που βρίσκει η τεχνητή νοημοσύνη εκ του μηδενός. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου, δήλωσαν αισιόδοξοι πως το νέο αυτό σύστημα θα καταφέρει να βρίσκει διάφορα νέα φάρμακα, με βάση όσα έχει μάθει για τις χημικές δομές.

Χρησιμοποιώντας ένα νέο αλγόριθμο μηχανικής μάθησης, οι επιστήμονες και μηχανικοί, με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατρικής Μηχανικής & Επιστήμης Τζέιμς Κόλινς και την καθηγήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Υπολογιστών Ρετζίνα Μπαρζιλάι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας Cell (Κύτταρο), ανέλυσαν πολλές υποψήφιες χημικές ουσίες, βρίσκοντας τελικά μία με ισχυρές αντιβιοτικές ιδιότητες.

Η εντεινόμενη κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο χώρος του φαρμάκου πρέπει να αντιμετωπιστεί σύντομα, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κόλινς και πρόσθεσε “ν δεν αντιμετωπίσουμε την κρίση έως το 2050, οι θάνατοι κάθε χρόνο λόγω λοιμώξεων από ανθεκτικά βακτήρια θα φθάσουν τα δέκα εκατομμύρια, περισσότεροι και από τους ετήσιους θανάτους από καρκίνο”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024
17 Απριλίου 2024
16 Απριλίου 2024
15 Απριλίου 2024