Ένωση Εργατουπαλλήλων Γραφικών Τεχνών Τύπου&Χάρτου Ν.Φθιώτιδας: Καταγγέλλουμε στον εργαζόμενο λαό τη νέα προσπάθεια της ξεπουλημένης ηγεσίας της Γ.Σ.Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Συνάδελφοι, Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και νεολαίων από την Φθιώτιδα και ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα στην απεργία και τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χαλκίδας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και την τροπολογία που οδηγεί στην διάλυση της ΛΑΡΚΟ. Η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και […]

24 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Σύμφωνα με την ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και νεολαίων από την Φθιώτιδα και ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα στην απεργία και τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χαλκίδας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και την τροπολογία που οδηγεί στην διάλυση της ΛΑΡΚΟ.

Η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν ένα ισχυρό μήνυμα στη θέληση της κυβέρνησης να μετατρέψει την Κοινωνική Ασφάλιση από δικαίωμα σε εμπόρευμα. Ήταν η απάντηση των εργατών και των συνταξιούχων πως δεν θα δεχτούν να παίζεται ο ιδρώτας τους και οι συντάξεις τους στον τζόγο. Ήταν επίσης ένα ισχυρό μήνυμα τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό , στους εργατοπατέρες που βρίσκονται στην ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε., οι οποίοι έκαναν τα πάντα να υπονομεύσουν την απεργία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνουν εδώ και αρκετές ημέρες οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειές τους, όλοι όσοι χτυπιούνται από την απαράδεκτη τροπολογία που οδηγεί στην διάλυση της εταιρείας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία, παλεύοντας να αποτρέψουν το ξεπούλημα ή το κλείσιμο της εταιρείας. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό τους στη συνέχεια του αγώνα τους.

Καταγγέλλουμε στον εργαζόμενο λαό της περιοχής τη νέα προσπάθεια της ξεπουλημένης ηγεσίας της Γ.Σ.Ε.Ε. να προχωρήσει την Τρίτη 25 Φλεβάρη σε νέα προσπάθεια να “στήσει” ένα συνέδριο – παρωδία μόνο και μόνο για να νομιμοποιήσει το βρώμικο ρόλο της. Να “στήσει” ένα συνέδριο χωρίς τους εργάτες, αλλά με τη συμμετοχή εργοδοτών, την παρουσία εισαγγελέων, αστυνομικών και ΜΑΤ και την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αρνείται να γράψει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας στο οποίο το Σωματείο μας είναι μέλος του προβάλλοντας αστείους και ψευδείς ισχυρισμούς.

Απαιτούμε την άμεση εγγραφή του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στη δύναμη της ΓΣΕΕ. Καταγγέλλουμε την προσπάθειά της να νομιμοποιήσει δεκάδες νόθους εργοδότες ως  αντιπροσώπους στο συνέδριο από σωματεία φαντάσματα, για να έχουν τα στελέχη των μεγάλων επιχειρήσεων λόγο και άποψη στην ίδια τη ΓΣΕΕ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του εργατικού κινήματος, να παλέψουν ενάντια σε κάθε αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο και μέτρο, να βγάλουν συμπεράσματα και να αγωνιστούν για Γ.Σ.Ε.Ε. εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024